8.12.21

Ο κ. Βορίδης και ο υβριστής του Πάπα Φραγκίσκου...



Στενός συνεργάτης και διορισμένος από τον υπουργό Εσωτερικών ο υπαρχηγός του Λαγού και επικεφαλής της καμπάνιας μίσους κατά του εκκλησιαστικού ηγέτη...

Δημήτρης Ψαρράς

Δεν προκαλεί ασφαλώς έκπληξη το γεγονός ότι οι θέσεις του Πάπα Φραγκίσκου για τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, αλλά ακόμα και τη Συμφωνία των Πρεσπών ξεσήκωσαν τους εγχώριους ακροδεξιούς, που... μετά την καταδίκη και τη διάλυση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής διεκδικούν μερίδιο από τη μαύρη κληρονομιά του Νικολάου Μιχαλολιάκου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι μεταξύ εκείνων που αντέδρασαν με τον πιο οξύ τρόπο συναντάμε και έναν πρώην στενό συνεργάτη του Μάκη Βορίδη, τον δικηγόρο Ιωάννη Ζωγράφο. Ο Ζωγράφος υπήρξε βασικός συνήγορος του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη μεγάλη δίκη και στη συνέχεια ακολούθησε τον Ιωάννη Λαγό που εγκατέλειψε τον Μιχαλολιάκο μόλις εξασφάλισε την έδρα στην Ευρωβουλή. Μετά τη σύλληψη και φυλάκιση του Λαγού, ο Ζωγράφος ανέλαβε αντ’ αυτού τη θέση του αρχηγού της χρυσαυγίτικης παραφυάδας ΕΛΑΣΥΝ.

Και τι γράφει ο πρώην σύμβουλος του κ. Βορίδη; Μα ότι ο Πάπας είναι «ο θρησκευτικός εκπρόσωπος της Νέας Τάξης» και ως εκ τούτου «τρισκατάρατος» και ήρθε να «οργανώσει και συμβολικά την τελευταία επίθεση κατά της Ελλάδος» («Ο Πάπας και τα αέρια των αγελάδων», εφ. «Ελεύθερη Ωρα», 4.12.2021). Στο στόχαστρο του συνεργάτη των κ.κ. Λαγού και Βορίδη δεν βρίσκεται μόνο αυτός «ο πρεσβευτής της ανωμαλίας». Τα πυρά του δέχονται όλοι οι εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας, διότι «η παρουσία του τρισκατάρατου, ασφαλώς επικουρείται και από τους ντόπιους προσκυνημένους ρασοφόρους, με προεξάρχοντα τον Βαρθολομαίο Αρχοντώνη, που επαγγέλλεται “οικουμενικός”».
Advertisement
End of ad break in 29 s
You can close Ad in 5 s
Δεν είναι όμως μόνο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Κατά τον Ζωγράφο, τα ίδια ισχύουν για τους επισκόπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τους οποίους αποκαλεί «αγαπολόγους δεσποτάδες» και καταγγέλλει την «πνευματική τους γύμνια και το κοσμικό τους φρόνημα», καθώς και το ότι έγιναν «ντίλερ εμβολίων». Είναι «αισχροί δεσποτάδες, με βλέμμα γεμάτο μίσος και δέσμιοι των παθών τους (από παιδεραστές και εκβιαστές μέχρι κομιστές επιταγών και ομοφυλόφιλοι)».

Στο κλείσιμο του άρθρου, ο δικηγόρος του Βορίδη και του Λαγού απειλεί και με την... Κόλαση: «Οταν αποκατασταθεί η νομιμότητα, και δεν μιλάμε μόνο για τη νομιμότητα με κοσμικούς όρους, όλοι αυτοί θα λογοδοτήσουν εκεί που πρέπει και όπως τους αρμόζει, σύμφωνα με τους Ιερούς και Απαράγραπτους Κανόνες. Ευτυχώς, η δισχιλιετής πορεία της Εκκλησίας έχει τρόπους να ξερνάει τους βλάσφημους και αιρετικούς, ακόμα και αν είναι αρχιερείς, θυμηθείτε πρόχειρα τον Αρειο και το οικτρό τέλος του (τον βρήκαν με ανοιγμένη την κοιλιά, είχε σκάσει, μέσα σε δημόσιες τουαλέτες!)».

Τον υποστηρικτή αυτών των απόψεων είχε λοιπόν επιλέξει ως σύμβουλο ο Μάκης Βορίδης, μόλις ανέλαβε την πρώτη υπουργική του θέση στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Μαζί με τους άλλους στενούς του «συμμαχητές» από το ακροδεξιό «Ελληνικό Μέτωπο», ο Βορίδης διόρισε ως «ειδικό συνεργάτη» στο πολιτικό του γραφείο και τον Ζωγράφο (ΦΕΚ 426/6.12.2011). Και μάλιστα όταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, βουλευτής τότε του ΣΥΡΙΖΑ, έφερε το ζήτημα στη Βουλή, ο Βορίδης δεν καταδέχτηκε να απαντήσει (10.1.2012). Τι να πει, άλλωστε;

Σύμφωνα με τον τότε πελάτη του Ζωγράφου Δημήτριο Παπαγεωργίου, γνωστό στέλεχος του ακροδεξιού χώρου, «από το περιβάλλον του Μάκη Βορίδη δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να ανακατευτούν σε αυτή τη συζήτηση, την οποία θεωρούν αστεία και άκυρη».

Δυστυχώς η υπόθεση δεν είναι για γέλια, κ. Μητσοτάκη.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: