8.12.21

«Καρφιά» Παπανδρέου...


Δυνατά μπαίνουμε στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής με τον Γιώργο Παπανδρέου να ανεβάζει στροφές «απασφαλίζοντας» κατά του αντιπάλου του, Νίκου Ανδρουλάκη...

Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 αφήνοντας αιχμές για τη συμφωνία ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο ενώ επέμεινε στις κατηγορίες πως ο ευρωβουλευτή του κόμματος σήμερα, όταν ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, «μοίραζε καρέκλες» με τον τότε γραμματέα της Ν.Δ., Ανδρέα Παπαμιμίκο στη συγκυβέρνηση του 2012.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κοιτάζοντας στην πλευρά του εσωκομματικού πολιτικού αντιπάλου για τις εκλογές του Δεκέμβρη του τόνισε ότι «δεν μας έχει πει τι ταυτότητα έχει, που θέλει να πάει τη χώρα, που την παράταξη» και επανέλαβε πως όταν ήταν γραμματέας του κόμματος «με τον Παπαμιμίκο (σ.σ. γραμματέα της ΝΔ) μοίραζαν καρέκλες, ενώ ζητούσαμε θυσίες από τον ελληνικό λαό».

Χθες, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε αποκρούσει ανάλογη επίθεση λέγοντας πως δεν θέλει να μπει σε αντιπαράθεση και ότι θέλει «μια ερηνική νίκη».

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στο επιχείρημα πως αν εκλεγεί πρόεδρος στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. ο Νίκος Ανδρουλάκης θα υπάρχει κενό στη Βουλή (επειδή είναι ευρωβουλευτής) και «θα κάνει πάρτι ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε για την επόμενη ημέρα ότι «το πρόβλημα του λαού δεν είναι ποιος θα πάρει τις καρέκλες, αλλά ποιος θα είναι κοντά στην κοινωνία και τα προβλήματά της» και είπε πως εκείνος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα κάνει και πάλι την παράταξη μεγάλη και ισχυρή και θα την οδηγήσει σε μια δημοκρατική και μεταρρυθμιστική πορεία, όπως και τη χώρα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: