7.12.21

Η αντεπίθεση Παπανδρέου που δεν πετά λευκή πετσέτα...


Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μην σηκώσει λευκή πετσέτα από τον πρώτο γύρο και να προσπαθήσει στις καθυστερήσεις να γυρίσει το παιχνίδι δημιούργησε, αναμφίβολα, έναν σκεπτικισμό στην Χαριλάου Τρικούπη. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δεν είδαν με το καλό μάτι την κίνηση του πρώην πρωθυπουργού, καθώς στο... ΚΙΝΑΛ ήθελαν να εκμεταλλευθούν το θετικό μομέντουμ που δημιούργησε η μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες.

Από την πλευρά της πάντως η πλευρά Ανδρουλάκη εμφανίζεται… συγκρατημένα σίγουρη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο απρόοπτο, δεδομένης της μεγάλης διαφοράς στον πρώτο γύρο των εκλογών. Ο, δε, Ανδρέας Λοβέρδος, που σήμερα θα ανακοινώσει ποιον στηρίζει, επιχειρεί να «σηκωθεί» μετά την ήττα και την τρίτη θέση που έλαβε.

Την ίδια ώρα, ο Παύλος Γερουλάνος φέρεται να κρατάει μια ουδέτερη στάση ενώ ο Χάρης Καστανίδης (που θεωρείται «παπανδρεϊκός») τόνισε με νόημα: «Εύχομαι καλή τύχη στους συνυποψηφίους μου που θα κριθούν στον δεύτερο γύρο. Ελπίζω στην καλή συνέχεια της παράταξης». Ο Παύλος Χρηστίδης βρίσκεται αναφανδόν πιο κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη, παρ’ όλα αυτά παραμένει άγνωστο αν θα προχωρήσει σε μια σαφή δήλωση στήριξης.

Η τελευταία αντεπίθεση

Στο μεταξύ ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι δύσκολα θα βρει ευνοϊκές συμμαχίες προκειμένου να βγει νικητής, ξεκίνησε από χθες την επίθεση στον Ν. Ανδρουλάκη. Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του τόνισε ότι δεν γνωρίζει τις θέσεις του κ. Ανδρουλάκη και ότι δεν έχει σαφή ιδεολογική τοποθέτηση, λέγοντας πως ο ίδιος έχει αποδείξει ότι κάνει αλλαγές, καθώς «συγκρούομαι με συμφέροντα, κατεστημένα, συγκρούομαι με τη λογική του κόμματος-μηχανισμού», καταλήγοντας πως ουσιαστικά εκείνος είναι που αντιπροσωπεύει το «νέο» και όχι ο συνυποψήφιος του.

Μάλιστα, επιχείρησε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συνεχίσει τη μάχη: «Μου έχουν ζητήσει πολλές φορές να παραιτηθώ. Το 2004 μόλις εκλέχτηκα, το 2007, το 2000 με την πολιτική μου έναντι της Τουρκίας, την οποία όλοι ακολουθούν τώρα. Μπορεί κάποιοι να το θέλουν να παραιτηθεί ο Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου δεν παραιτείται, παλεύει για τις αρχές. Δεν δίνω μάχη για αξιώματα, αλλά για να μεγαλώσω την παράταξη και θα δώσω τη μάχη και αυτή την εβδομάδα».

Σε κάθε περίπτωση, το βλέμμα πλέον των περισσοτέρων στη Χαριλάου Τρικούπη στρέφεται στην επόμενη ημέρα. Ποιος θα είναι ο νέος επικεφαλής της ΚΟ σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά και νικήσει ο Ν. Ανδρουλάκης (θυμίζουμε ότι δεν είναι βουλευτές). Πως θα είναι η «συγκατοίκηση» με τον Γ. Παπανδρέου; Αυτά τα ερωτήματα δημιουργούν ένα ομιχλώδες τοπίο, το οποίο θα πρέπει ο κ. Ανδρουλάκης να… καθαρίσει, εφόσον είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου...

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: