6.12.21

Διεθνής… συνδικαλιστική παρέμβαση...


...για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα!...

Η εμφανής απουσία συνδικαλιστικής παρέμβασης από τις εγχώριες επαγγελματικές Ενώσεις Συντακτών (στις οποίες κυριαρχεί η πολιτική – δημοσιογραφική συμμαχία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ) για την κατρακύλα της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα μας προκαλεί διεθνή παρέμβαση!

Αντιπροσωπεία του... Media Freedom Rapid Response (MFRR – Άμεση Ανταπόκριση για την Ελευθερία των ΜΜΕ) βρίσκεται στην Ελλάδα με στόχο να διερευνήσει τα τελευταία –πολλά και σοβαρά– γεγονότα παραβίασης της ελευθερίας των ΜΜΕ και των επιθέσεων εναντίον του δημοσιογραφικού έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η αντιπροσωπεία του MFRR ζήτησε ήδη συνάντηση και με την ΕΣΗΕΑ για την ερχόμενη εβδομάδα. 

Στα θέματα που σημειώνει η διεθνής κοινοπραξία δημοσιογραφικών οργανισμών προς διερεύνηση και άμεση παρέμβαση συγκαταλέγονται η δολοφονία Καραϊβάζ, οι πολλαπλές επιθέσεις που δέχονται οι δημοσιογράφοι, οι κρατικές παρεμβάσεις στους δημοσιογράφους που κάνουν έρευνα και ρεπορτάζ για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και η νέα νομοθεσία για τις λεγόμενες «ψευδείς ειδήσεις», με την αλλαγή του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα, με τον οποίο γίνεται επίθεση στην πολυφωνία ΜΜΕ και συντακτών...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: