3.12.21

Απώλεια ελέγχου...


Η κυβέρνηση δείχνει να έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο της κατάστασης. Η πολυδιαφημισμένη «επιχείρηση Ελευθερία» έχει φαλιρίσει, αφού δεν κατάφερε να πείσει όσους πολίτες φοβούνται ή είναι παραπληροφορημένοι για την ανάγκη να εμβολιαστούν.

Και όταν η κυβέρνηση ερωτάται γιατί... άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, τα κατάφεραν, η μόνη απάντηση που έχει είναι ότι εδώ η αντιπολίτευση δεν κρατάει υπεύθυνη στάση.

Μάλιστα. Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα δεν πέτυχε τους στόχους επειδή ο Τσίπρας ζητάει πυκνότερα δρομολόγια στις συγκοινωνίες και λιγότερους μαθητές στις σχολικές αίθουσες.  Ή επειδή ο Πολάκης ζητάει να έρθουν φάρμακα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.  

Ή επειδή γράφει στο Φέισμπουκ με κεφαλαία. Αυτή είναι η απάντηση του επιτελικού κράτους στο γιατί απέτυχε, και μάλιστα σε μια επιχείρηση στην οποία ο Μητσοτάκης είχε επενδύσει τα πάντα.

Αυτή η απώλεια ελέγχου γίνεται ολοένα και περισσότερο έκδηλη και αντιληπτή από την κοινωνία.

Προχθές στη Βουλή ο πρωθυπουργός, αντί να παρακινήσει τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν, αντί να μιλήσει για την κοινωνική ευθύνη και την ευθύνη του κράτους, προτίμησε να εκστομίσει αυτόν τον αδιανόητο και εξοργιστικό πολιτικαντισμό για τις ΜΕΘ προκειμένου να ξεκόψει κάθε προοπτική για τη στήριξη της δημόσιας Υγείας.

Και στο μεταξύ οι ειδικοί είναι εξαφανισμένοι. Ο κόσμος ενημερώνεται από τον Σκέρτσο, ο οποίος κάθε φορά που μιλάει δημόσια εκτίθεται και τρέχει να τα μαζέψει. Κάθε φορά όμως. Πολύ καλά θα πάει όλο αυτό...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: