28.12.21

Ετοιμάζεται για αντεπίθεση ο Τσίπρας...


Ως επιβεβαίωση της πολιτικής απόφασης του Αλέξη Τσίπρα να αιτηθεί εκλογές “παραιτηθείτε κύριε Μητσοτάκη και προκηρύξτε εκλογές” αντιμετωπίζει η Κουμουνδούρου τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης που σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της Prorata συμφωνεί σε... ποσοστό 44% με την προοπτική μίας πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης.

Μάλιστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκτιμούν ότι το αίτημα αυτό τείνει να γίνει πλειοψηφικό στην κοινωνία καθώς σχεδόν σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης οι ψηφοφόροι δείχνουν να στέκονται αρνητικά στο ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών πριν από τη λήξη της συνταγματικής θητείας μιας κυβέρνησης.

Το στοιχείο που ικανοποιεί ιδιαιτέρως τα ηγετικά κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους που τοποθετούνται ιδεολογικά και στο χώρο της αριστεράς και της κεντροαριστεράς συμφωνούν με το αίτημα για κάλπες, ενώ οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην συντριπτική τους πλειοψηφία επικροτούν την σχετική πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα.

Η πίεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη αναμένεται να ενταθεί αμέσως μετά την εορταστική περίοδο καθώς αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση ότι η κυβέρνηση αδιαφόρησε στη λήψη μέτρων τόσο για την πανδημική κρίση όσο και για την κρίση ακρίβειας και πλέον “τρέχει πίσω από τις εξελίξεις”

Λίγες ημέρες πριν από την εκπνοή του χρόνου ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θέλει να έχει ολοκληρώσει με τα εσωτερικά του ζητήματα που αφορούν την έγκριση του κειμένου θέσεων-πολιτική απόφαση του κόμματος για το 3ο Συνέδριο αλλά και τις προτεινόμενες αλλαγές στο Καταστατικό θέματα που προκαλούν όπως φαίνεται τριβές και θα συζητηθούν στο Πολιτικό Συμβούλιο της Τετάρτης.

Όμως αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά θα κλιμακωθεί η κριτική προς την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που κατά την Κουμουνδούρου “βρίσκεται σε απόλυτη αμηχανία” με το σκεπτικό ότι αναγκάζεται τώρα να παίρνει μέτρα σε δόσεις ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα λοιδορούσε και χλεύαζε την αντιπολίτευση που επέμενε για τη λήψη τους. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μόνο η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωσή της για το θάνατο του Κάρολου Παπούλια που άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει πως το κυβερνών κόμμα επιδιώκει απεγνωσμένα να στρέφει την ατζέντα στον ΣΥΡΙΖΑ για να μη συζητούνται οι κυβερνητικές αστοχίες.

Όπως και να’ χει το αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης θα βρίσκεται στο προσκήνιο μολονότι η Κουμουνδούρου αναγνωρίζει ότι η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον -κάτι για το οποίο προειδοποιούσαν οι επιστήμονες- δεν θα επέτρεπε πολλά περιθώρια για πολιτικές εξελίξεις...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: