2.12.21

Οργή στις ΗΠΑ...


Αστυνομικός εκτέλεσε εν ψυχρώ με 9 σφαίρες άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο...

ΒΙΝΤΕΟ

Σοκ προκαλεί στις ΗΠΑ το νέο περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας: Συγκεκριμένα αστυνομικός στην πόλη Τουσόν της Αριζόνα σκότωσε πυροβολώντας 9 φορές πισώπλατα έναν άνδρα σε ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο επειδή θεωρήθηκε ύποπτος για κλοπή σε κατάστημα.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το... αστυνομικό τμήμα της Τουσόν δείχνει τον αστυνομικό Ράιαν Ρέμινγκτον αρκετά βήματα πίσω από τον άνδρα πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο, που αναγνωρίστηκε από την αστυνομία ως ο 61χρονος Ρίτσαρντ Λι Ρίτσαρντς. Ο αστυνομικός ζήτησε από τον Ρίτσαρντς να σταματήσει πριν πυροβολήσει εννέα σφαίρες. Τον πυροβόλησε στην πλάτη και στο πλάι, καθώς ο άνδρας κατευθυνόταν προς ένα άλλο κατάστημα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το θύμα είχε κατηγορηθεί από υπάλληλο του Wallmart ότι έκλεψε μια εργαλειοθήκη. Ο υπάλληλος επικοινώνησε με αστυνομικό εκτός υπηρεσίας οποίος εργαζόταν σε ειδική αποστολή στο κατάστημα. Ο αστυνομικός που υπηρετούσε 4 χρόνια στο Τουσόν, μαζί με τον υπάλληλο της Walmart πήγαν στο πάρκινγκ και ακολούθησαν τον Ρίτσαρντς.

Σύμφωνα με τον υπάλληλο όταν ο άνδρας βγήκε από το κατάστημα του ζήτησε την απόδειξη, για την εργαλειοθήκη. Ωστόσο αντί για την απόδειξη, του έδειξε ένα μαχαίρι. Ο αστυνομικός αναφέρει ότι ζήτησε πολλές φορές από τον Ρίτσαρντς να σταματήσει και να πετάξει το μαχαίρι, όμως ο άνδρας τον αγνόησε, βγήκε από το σουπερμάρκετ και, διασχίζοντας το πάρκινγκ, κατευθύνθηκε σε ένα κατάστημα σιδηρικών, στην απέναντι πλευρά.

Ο αστυνομικός διευθυντής Κρις Μάγκνους δήλωσε «πολύ ταραγμένος» από τις πράξεις του υφισταμένου του. «Η χρήση φονικής βίας κατά τη διάρκεια αυτού του συμβάντος είναι ξεκάθαρη παράβαση των κανονισμών της υπηρεσίας μας», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: