2.12.21

Αυτή ήταν μόνο η αρχή...


Η χθεσινή αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή και κυρίως η ένταση που έβγαλε δείχνει τον δρόμο για την πολιτική που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα. Γνωρίζοντας πως...
η κυβέρνηση βρίσκεται σε καθεστώς πίεσης εξαιτίας της πανδημίας και την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει και ήδη αρχίσει τις επαφές του με φορείς και κόμματα για τη δημιουργία ενός κλοιού πίεσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ξαφνική απόφαση του μέτρου επιβολής των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 έδωσε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύσει το πρώτο σφοδρό κύμα επίθεσης για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Τα όσα συνέβησαν στη Βουλή και η επιχειρηματολογία του Αλέξη Τσίπρα κατά της κυβέρνησης, την οποία και κατηγόρησε για εγκληματική αδιαφορία και ανικανότητα στο να δημιουργήσει ένα προστατευτικό πλαίσιο δημόσιας υγείας ενισχύοντας το ΕΣΥ, παίρνοντας μέτρα στα σχολεία και στα μέσα μεταφοράς, ακολουθώντας μια στοχευμένη -ακόμα και πόρτα-πόρτα- καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού αρκούσαν για να δείξουν ότι με φόντο την πανδημία συγκρούονται δυο διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις. Κι αν προχθές, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «σαμποτέρ του εμβολιασμού», χθες τον αποκάλεσε «επιταχυντή της κρίσης», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εχετε τεράστια ευθύνη για την τραγωδία που βιώνει η κοινωνία. Αυτό που έχετε συνειδητοποιήσει -και γι’ αυτό αντιδράτε κατ’ αυτόν τον τρόπο- είναι ότι δεν μπορείτε να αποφύγετε αυτή την ευθύνη».

«Αδειασμα» από ΟΕΝΓΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες συνεχίστηκαν οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τους υγειονομικούς και συγκεκριμένα με το προεδρείο του ΟΕΝΓΕ, σε συνέχεια των επαφών που είχε την Τρίτη με εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ και της ΠΟΕΔΗΝ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης το ενδιαφέρον στοιχείο ήταν πως η ΟΕΝΓΕ διέψευσε τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού στη Βουλή πως δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί να ενισχύσουν το ΕΣΥ και πως αν υπήρχαν θα τους είχε προσλάβει. «Γιατροί υπάρχουν. Ας μονιμοποιήσει τους επικουρικούς γιατρούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ας προκηρύξει το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων και θα δείτε ότι υπάρχουν γιατροί να στελεχώσουν το ΕΣΥ», τόνισε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου. Δεν έμεινε όμως εκεί. Αναφερόμενη στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί 2.000 προσλήψεων επικουρικών και 2.000 μόνιμων γιατρών σημείωσε πως δυο μήνες μετά δεν έχει ολοκληρωθεί καμία πρόσληψη και κάλεσε την κυβέρνηση να επιταχύνει τη διαδικασία.

 Δημήτρης Τερζής

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: