1.12.21

Εξεταστική Επιτροπή: Σκέψεις για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ...


Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία από την Εξεταστική Επιτροπή για τις λίστες Πέτσα εφόσον η κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίσει να κινείται στο ίδιο «επιθετικό μοτίβο», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικώς στο... CNN Greece βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμμετέχουν σε αυτή.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία από την εξεταστική επιτροπή για τις λίστες Πέτσα εφόσον η κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίσει να κινείται στο ίδιο «επιθετικό μοτίβο», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικώς στο CNN Greece βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμμετέχουν σε αυτή.

Στέκονται ιδιαιτέρως στο ότι δεν καλούνται μάρτυρες που έχουν ζητήσει να εξεταστούν, ενώ παρατηρείται και μια κωλυσιεργία για τη χορήγηση εγγράφων που επίσης έχουν ζητηθεί.

Σημειώνεται πως και για λόγους πολιτικών εντυπώσεων στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευρτική Συμμαχία προκρίνουν στην περίπτωση που λάβουν απόφαση αποχώρησης αυτή να αφορά σύσσωμη την αντιπολίτευση, πλην της Ελληνικής Λύσης.

Όπως κι αν έχει, το ΜέΡΑ25 ήδη αποχώρησε, με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην Εξεταστική να κάνουν λόγο για «κυνήγι εντυπώσεων από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη στην παρούσα φάση», που τη χαρακτηρίζουν πρώιμη.

Την ίδια ώρα, δεν είναι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας που «τρέχει» μια σειρά συναντήσεων με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους υγειονομικών στο πλαίσιο επαφών που έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, για τη σύμπτυξη κοινωνικού και πολιτικού μετώπου κατά των κυβερνητικών μέτρων για την πανδημία.

Κλιμάκιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τον τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε δομές υγείας της Θεσσαλονίκης αύριο Πέμπτη.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η επιτόπια κι απευθείας ενημέρωση για την κατάσταση η οποία επικρατεί, μεσούντος του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Έχει προγραμματιστεί κι ανοιχτή εκδήλωση, παρουσία υγειονομικών της πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης».

Στο μεταξύ, η προβολή από την Κουμουνδούρου tweet του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Γρηγόρη Γεροτζιάφα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 χρόνων υποδεικνύει και την επικοινωνιακή διαχείριση που θα γίνεται των θέσεων των 30 μελών του συμβουλευτικού think tank που συγκροτήθηκε πριν μερικές εβδομάδες και στο οποίο συμμετέχει κι ο κ. Γεροτζιάφας...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: