27.12.21

Γεωργιάδης κατά Μόσιαλου...


Στην αρχή της νέας χρονιάς θα ληφθούν νέα μέτρα, τα οποία χαρακτήρισε ήπια ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ τάχθηκε ανοιχτά κατά της επίμαχης ανάρτησης του Ηλία Μόσιαλου που προκάλεσε σάλο. Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο υπουργός Ανάπτυξης... εκτίμησε ότι τα μέτρα θα είναι ήπια και συμπλήρωσε ότι δεν χρειάζεται πανικός. 

Αναφερόμενος για τα «καπέλα» στις τιμές στις μάσκες είπε ότι θα επιβάλλει το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιτρέπει ο νόμος. Όπως επισήμανε, «έχουμε βρει 16 sites που αύξησαν ξαφνικά την τιμή τους. Όσοι το έχουν κάνει θα πρέπει να αποδείξουν ότι μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής αυξήθηκε η τιμή αγοράς... Τιμές, 40%, 50%, 60% σε ένα βράδυ! Είναι ηθικά απαράδεκτο να θέλει κάποιος να βγάλει υπερβολικό κέρδος πάνω στην πανδημία. Άλλο να κερδίζει ο έμπορος και άλλο να θέλει να κερδίζει μια ζωή. Εάν αγόρασε ακριβότερα από Πέμπτη βράδυ είναι νόμιμος. Αν δεν αγόρασε ακριβά από Πέμπτη βράδυ έως Παρασκευή είναι παράνομος», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Η ανάρτηση Μόσιαλου

Ερωτηθείς για την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου που προκάλεσε σάλο και την οργισμένη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι η ανάρτηση ήταν προσβλητική. «Αν ο ένας αρχίζει να χλευάζει τον άλλον για τα πιστεύω του, δεν βγάζουμε άκρη,» σημείωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Το ίδιο θα έλεγα αν έβγαλε τον Βούδα με μαγιό, σημείωσε. «Αν ο ένας αρχίζει να χλευάζει τον άλλον για τα πιστεύω του, δεν βγάζουμε άκρη», είπε ο κ. Γεωργιάδη. Ο κ. Μόσιαλος ενώ ήθελε να βοηθήσει για την πανδημία, προσέβαλε τον πυρήνα της χριστιανικής θρησκείας.

Τάχθηκε δε, απέναντι σε όσους σήκωσαν για την ανάρτηση «σημαία στο όνομα του φιλελευθερισμού», καθώς έτσι «προσβάλουν τον φιλελευθερισμό. Απορώ με αυτό που κάνουν».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει θέμα παραμονής του κ. Μόσιαλου στη θέση του, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «εάν με ρωτάτε αν ερχόμενος ο κ. Μόσιαλος σε ευθεία σύγκρουση με όλους τους Χριστιανούς της Ελλάδας προσβάλλοντας κάτι τόσο θεμελιώδες για τον πιστό... Εάν αυτό τον καθιστά κατάλληλο για να τους πείσει να εμβολιαστούν, σίγουρα τον καθιστά ακατάλληλο είναι η απάντηση. Διότι επαναλαμβάνω δεν μπορείς να πείσεις κανένας υβρίζοντας». Συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης:

«Δεν υποτιμώ τον κ. Μόσιαλο, έχει προσφέρει στην πανδημία, είναι σοβαρός άνθρωπος. Πολιτικοί αντίπαλοι ήμασταν αλλά τον σέβομαι. Εάν έλεγε ένα συγνώμη δεν ήταν αυτός ο στόχος μου... Εγώ έχω κάνει άπειρες άστοχες αναρτήσεις», είπε ο κ. Γεωργιάδης...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: