8.12.21

Σε σταυροδρόμι η «Αυγή»...


Συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και την Πολιτική Γραμματεία ζητούν οι δημοσιογράφοι της «Αυγής», μετά την ανακοίνωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου για άγνωστο αριθμό εργαζομένων της εφημερίδας. 

Η γενική συνέλευση των δημοσιογράφων απέρριψε ομόφωνα το πρόγραμμα της εθελουσίας και οι εργαζόμενοι ζητούν διασφαλίσεις για την... επόμενη ημέρα της εφημερίδας από τον ιδιοκτήτη-μέτοχο της «Αυγής». 

To πρόγραμμα, κατά τη διοίκηση, προβλέπει την άμεση καταβολή 28 μηνών και όλων των χρωστούμενων προς τους εργαζομένους που θα δηλώσουν πως θα αποχωρήσουν.

Η ανησυχία που εκφράστηκε δημόσια είναι ότι για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δηλώνει ξεκάθαρα πως στηρίζει την έκδοση της εφημερίδας, όπως συνέβη το 2018, τότε που οι δημοσιογράφοι αποδέχθηκαν τη δεύτερη μεγάλη μείωση των μισθών τους. 

Ένα δεύτερο σημείο ανησυχίας είναι ότι το προτεινόμενο σχέδιο εθελουσίας αποχώρησης με 28 μισθούς αποζημίωση δεν διασφαλίζει με γραπτή δέσμευση ότι θα αποπληρωθούν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα σε όλους, τα οποία φτάνουν τα 600.000 ευρώ.

Και ενώ η διοίκηση της εφημερίδας παραδέχεται πως ο βασικός μέτοχος προβλέπει ένα μεγάλο κονδύλι για την αναδιοργάνωση της εφημερίδας, μέρος της οποίας είναι η εθελούσια έξοδος, κανείς δεν απαντά ποιο είναι το σχέδιο αυτό. 

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν ανοιχτά την ανησυχία τους πως σχεδιάζεται κλείσιμο του καθημερινού φύλλου, θέλουν επίσημη απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Πολιτική Γραμματεία και επιρρίπτουν ευθύνες στη σημερινή διοίκηση της εφημερίδας. 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει συνάντηση με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρη Τζανακόπουλο...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: