28.12.21

Η πανδημία μπορεί να περιμένει...


Την τρίτη ημέρα των Χριστουγέννων, με νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων και ενώ ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων παραμένει πολύ ψηλά για το ξεθεωμένο ΕΣΥ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε σειρά από ημίμετρα, δείχνοντας διστακτικότητα στη λήψη σημαντικότερων παρεμβάσεων, με εμφανή στόχο να μη... χαλάσει το εορταστικό κλίμα και να μη χρειαστεί να πληρώνει αποζημιώσεις.

Συστάσεις ατομικής ευθύνης, μάσκες αυξημένης προστασίας με επιβάρυνση του πολίτη, κλείσιμο των κέντρων διασκέδασης τα μεσάνυχτα, κάθετη μείωση στην πληρότητα των γηπέδων, επέκταση της τηλεργασίας (με θολό τοπίο όμως ακόμα) είναι μερικά από τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ στις... 3 Ιανουαρίου 2022. Λες και ο κορονοϊός παίρνει ρεπό τις ημέρες των γιορτών.

Ακόμα μία φορά η κυβέρνηση, η οποία πριν από μερικούς μήνες είχε σχεδόν σφυρίξει το τέλος του συναγερμού, στέλνει ένα αντιφατικό μήνυμα προς την κοινωνία. Διασκεδάστε με μουσική στα μαγαζιά τώρα, την οποία θα σας κόψουμε στην πρώτη ευκαιρία, αλλά μετά να αποφύγετε το οικογενειακό τραπέζι και τις συνεστιάσεις στα σπίτια, είπε ο υπουργός Υγείας.

Από τη μία αναφέρει -λογικά- πως όσοι βγαίνουν έξω κινδυνεύουν να κολλήσουν, από την άλλη ανακοινώνει μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου για να μη δημιουργηθούν συνωστισμοί στα σπίτια στις γιορτές! Λες και όσοι βγουν έξω, θα μείνουν μετά να κάνουν καραντίνα στα κέντρα διασκέδασης.

Με αυτόν τον τρόπο οι συνωστισμοί μεταφέρονται στην εστίαση, η οποία προς το παρόν για μία εβδομάδα παραμένει ορθάνοιχτη για κατανάλωση και διασπορά. Σαν να κλείνεις τα γήπεδα τον Αύγουστο ή να ξεκινάς την αντιπυρική περίοδο τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, δεν δίνεται κανένα επιστημονικό δεδομένο που να δείχνει πώς επηρεάζεται και πώς συσχετίζεται το θέμα του ωραρίου με τη διάδοση του ιού.

Η αντιπολίτευση -σύσσωμη- αντέδρασε σχολιάζοντας, δικαίως, πως η στρατηγική αυτή εγκυμονεί κινδύνους, διεκδικώντας μεταξύ άλλων σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο τον πληθυσμό, μέτρα για τα μέσα μεταφοράς και τα σχολεία και φυσικά πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη παραμένει στο δόγμα «βλέποντας και κάνοντας» και έτσι όλοι μας έχουμε πλέον ένα ραντεβού στα τυφλά με τον κορονοϊό...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: