28.12.21

Το δόγμα της κυβέρνησης...


Την ώρα που τα κρούσματα αυξάνουν περνώντας από το ένα ημερήσιο ρεκόρ στο άλλο και οι ειδικοί προειδοποιούν για πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, ο πρωθυπουργός μας δηλώνει ότι το τέταρτο κύμα βρίσκεται στο τέλος του. 

Δεν πρόκειται για άγνοια της... κατάστασης ούτε για απουσία στοιχειώδους επαφής με την πραγματικότητα. Πρόκειται για ωμή εξαπάτηση του κόσμου που αγωνιά.

Και αυτή η εξαπάτηση σε ένα πράγμα αποσκοπεί. Να πετάξει ο Κ. Μητσοτάκης από πάνω του την υποχρέωση να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και προσωπικό. Αφού το τέταρτο κύμα βρίσκεται στο τέλος του, δεν υπάρχει κάτι να κάνουμε, μπορούμε απλώς να είμαστε προσεκτικοί και να περιμένουμε να περάσει.

Αυτό λέει ο πρωθυπουργός της χώρας που έχει την υψηλότερη θνητότητα ανάμεσα στα ανεπτυγμένα κράτη, έναν τρομακτικό αριθμό θανάτων εκτός ΜΕΘ και μια έκθεση των ειδικών που εξηγεί ακριβώς τι έπρεπε να γίνει, αλλά κανείς δεν την έχει δει και κανείς δεν την έχει παραλάβει, για να μην υποχρεωθεί να πει ότι διάβασε τα συμπεράσματά της.

Με τέτοιες μεθόδους αυτογελοιοποίησης κυβερνούν και διαχειρίζονται την πανδημία προκειμένου να υπηρετήσουν τις απαιτήσεις των ιδιωτών της Υγείας: καμία πρόσληψη προσωπικού και καμία νέα ΜΕΘ για να μην θιγεί η εξοργιστική κερδοφορία των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Αυτό είναι το δόγμα.  Έτσι πορευόμαστε προς την έξαρση της  Όμικρον. Ανοχύρωτη χώρα στα χέρια ανέμελων και κυνικών κυβερνώντων...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: