1.12.21

Αυτογκόλ και στα γήπεδα...


Εγκλωβισμένη στις δικές της αποφάσεις και την αλλοπρόσαλλη πολιτική που ακολουθεί για την πανδημία βρίσκεται η κυβέρνηση και στον τομέα του αθλητισμού. Το μέτρο για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα ανοιχτά και κλειστά γήπεδα της χώρας φάνηκε εξ αρχής πως δεν θα έφερνε κανένα απολύτως αποτέλεσμα, καθώς υπήρχαν σημαντικές προβληματικές προς... την τήρησή του από τις ΠΑΕ.

Αναγκάστηκε να το παραδεχτεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος... απείλησε με νέο λουκέτο στα γήπεδα εάν δεν συμμορφωθούν ΠΑΕ και οπαδοί. «Είναι κρίμα να μην μπορούμε να πάμε στο γήπεδο να παρακολουθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα και το αγαπημένο μας άθλημα εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. 

Ας προστατέψουν όλοι και τους εαυτούς τους και την ομάδα τους», είπε συγκεκριμένα. Προανήγγειλε, μάλιστα, δειγματοληπτικούς ελέγχους το επόμενο Σαββατοκύριακο από την αστυνομία και εύκολα διερωτάται κανείς πόσο πιθανό αυτό είναι να συμβεί σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών.

Με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αρη και το γεγονός ότι οι τέσσερις συλληφθέντες δεν έφεραν πιστοποιητικά εμβολιασμού, χωρίς τα οποία δεν επιτρέπεται να μπουν στο γήπεδο, αποδεικνύεται πως η χρήση μάσκας δεν είναι το μόνο μέτρο που δεν τηρείται.

Η απάντηση της κυβέρνησης διά στόματος υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ήταν να προαναγγείλει για ακόμη μια φορά πρόστιμα αλλά και ποινικές ευθύνες.
«Μπορεί να είναι δύσκολο σε ένα γήπεδο να ελέγχει μια ομάδα εάν ο φίλαθλος φοράει τη μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά όχι για το εάν αυτός που εισέρχεται έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού», είπε ο Πλεύρης... ακυρώνοντας ουσιαστικά το μέτρο για το οποίο προανήγγειλε κυρώσεις ο συνάδελφός του Τάκης Θεοδωρικάκος.

Θέση για τα όσα συμβαίνουν σχετικά με τα μέτρα πήρε και ο εκτελών χρέη προέδρου στην ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου: «Σε όλο τον κόσμο έχουμε επεισόδια. Πρέπει ο κόσμος να τηρεί τα μέτρα, πρέπει να υπενθυμίζουμε στον κόσμο ότι πρέπει να τηρεί τα μέτρα. Είναι δύσκολος ο έλεγχος. Είναι αδύνατον να κάνεις έλεγχο στην κερκίδα αν θα φορέσει μάσκα. Δεν μπορεί να λέει ο Πλεύρης για ποινικές ευθύνες»...

Αλέκα Ζούμη 

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: