6.12.21

Πάνω από 800.000 έβγαλε από απάτες ο ψευτογιατρός...


Με το ενδεχόμενο να κριθεί για δεύτερη φορά προφυλακιστέος στην εκπνοή του 18μηνου προσωρινής του κράτησης βρίσκεται αντιμέτωπος ο «ψευτογιατρός».

Ο «Dr. Kontos» οποίος έχει κληθεί σήμερα σε απολογία από την ανακρίτρια για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από... παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Η νέα κατηγορία απαγγέλθηκε πρόσφατα, μετά από έρευνα των δικαστικών αρχών για την πορεία των χρημάτων που εισέπραττε ο 48χρονος παριστάνοντας τον ογκολόγο από καρκινοπαθείς, που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στις «πρωτοποριακές» μεθόδους του με βότανα και αποστάγματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο Dr Kontos για 12 θανάτους ασθενών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, το συνολικό ποσό που καρπώθηκε από τις απάτες ξεπερνά τις 800 χιλιάδες ευρώ.

Το 18μηνο της προσωρινής κράτησης λήγει στις 16 Δεκεμβρίου και ο «ψευτογιατρός» βάσει του Συντάγματος θα πρέπει να βγει από τη φυλακή μεσούσης της δίκης. Όμως η κλήση του σε απολογία δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται προβλέπει ακόμα και
προφυλάκιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αναμένεται σήμερα να ζητήσει προθεσμία για να μελετήσει τη νέα δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Παράλληλα, συνεχίζεται η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με τον κατηγορούμενο να έχει δηλώσει πως επιθυμεί να είναι παρών στη δίκη, αφού πλέον έχει αναρρώσει από τον κορωνοϊό...

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: