1.12.21

Εχασαν 6.000 εμβόλια για τη Λέσβο!...



Πυκνό μυστήριο καλύπτει την απουσία τους από το αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης, την Τρίτη το απόγευμα...
Χωρίς εμβόλια της Pfizer που χρησιμοποιούνται για την τρίτη δόση άφησε τη Λέσβο η κυβέρνηση. Παρά το γεγονός ότι... τα κρούσματα παραμένουν σταθερά σε υψηλά επίπεδα, τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη στο νησί δεν έφτασαν εμβόλια, με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων να ακυρωθούν πάνω από 800 ραντεβού!

Και, αν για τη Δευτέρα υπάρχει η αιτιολογία της κακοκαιρίας, που δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση πτήσεων από Αθήνα, πυκνό μυστήριο καλύπτει την απουσία τους από το αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης, την Τρίτη το απόγευμα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο αεροπλάνο επέβαινε κανονικά ο εντεταλμένος υπάλληλος του ΕΟΔΥ που τα συνόδευε, αλλά το φορτίο δεν έφτασε ποτέ!

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Βοστάνειου Νοσοκομείου στον τηλεοπτικό σταθμό Aelostv, αναμένονταν 6.000 εμβόλια, τα οποία θα κάλυπταν και όσα ραντεβού είχαν ακυρωθεί από τη Δευτέρα. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση το Νοσοκομείο καλούσε όλους όσοι είχαν χάσει το ραντεβού τους την προηγούμενη, να προσέλθουν το απόγευμα της Τρίτης στο Νοσοκομείο, έως και τις δέκα το βράδυ, προκειμένου να εμβολιαστούν.


Χαρακτηριστικό είναι και το σχόλιο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, Γιάννη Μπουρνού: «Να προσπαθήσουμε όλοι να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Χωρίς πρόστιμα, με την πειθώ, το ενδιαφέρον, την επιστημονική συνδρομή, την προσωπική επαφή. Αλλά να υπάρχουν και εμβόλια, έτσι; 800 ραντεβού για εμβολιασμό ακυρώθηκαν σήμερα στη Μυτιλήνη, επειδή τα εμβόλια δεν μπήκαν στο αεροπλάνο! Και είναι η δεύτερη μέρα χωρίς εμβολιασμούς στο νησί μας, λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας, που έκανε αδύνατη την προσέγγιση του αεροσκάφους που (θεωρητικά) θα μετέφερε τα εμβόλια. Κύριοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σήμερα που ανακοινώνετε δρακόντεια (εισπρακτικά και πάλι) μέτρα, κάντε μια προσπάθεια να είστε στοιχειωδώς σοβαροί και συνεπείς, όσο δύσκολο κι αν έχει αποδειχτεί αυτό για σας. 800 πολίτες ήταν».


Δεν υπάρχουν σχόλια: