1.11.21

Έχει δικαίωμα ο Βασιλακόπουλος να τραγουδάει;...



Τελικά τι έγινε στη ταβέρνα του Ζιώγα; Έκανε τσαμπουκά ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος; Έκανε τσαμπουκά ο ταβερνιάρης; Έκαναν τσαμπουκά οι φίλοι του ταβερνιάρη; Έγιναν παρατυπίες στο ζήτημα των ελέγχων των πιστοποιητικών; Ζήτησαν οι λοιμωξιολόγοι που γευμάτιζαν εκεί μετά από συνέδριό τους να εξαιρεθούν; Ήταν... όλα αυτά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα ή όντως προπηλακίστηκαν οι γιατροί;

Ζούμε στη χώρα του άσπρου και του μαύρου. Ζούμε στη μικρή κοιλάδα της εργαλειοποίησης των πάντων, από όποια μπάντα κι αν το πιάσεις, όπως και να το δεις. Στην περίπτωση Βασιλακόπουλου υπάρχουν συγκρουόμενες μαρτυρίες και παρέμβαση εισαγγελέα. Το δεύτερο, είναι το μοναδικό που έχει αντικειμενική αλήθεια εντός του.

Ότι δηλαδή υπάρχει παρέμβαση του διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου για το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Καστράκι Καλαμπάκας.

Για την ακρίβεια, με αφορμή τα γεγονότα στην Καλαμπάκα ο κ. Δασκαλόπουλος παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Τρικάλων ποινική προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν δύο σκέλη.

Το πρώτο σκέλος αφορά στο αν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση, ποιες.

Το δεύτερο σκέλος αφορά στο να διερευνηθεί εάν οι παθόντες θα υποβάλλουν έγκληση ή όχι με δεδομένο ότι η προθεσμία υποβολής έγκλησης ολοκληρώνεται σε τρεις μήνες.

Ο ίδιος ο καθηγητής διατείνεται πως δεν θα μπορούσε να ζητήσει ο ίδιος να εξαιρεθεί του ελέγχου μιας και έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ καταγγέλλει πως οι απειλές που δέχεται είναι συνεχείς και φτάνουν τις 20 με 30 κλήσεις την ημέρα στο επαγγελματικό του τηλέφωνο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι - το λιγότερο - κατάπτυστο το να απειλεί κανείς έναν επαγγελματία της υγείας στον προσωπικό του αριθμό, όπως και κάθε μορφή βίας απέναντι σε δημόσια ή μη, πρόσωπα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο κ. Βασιλακόπουλος μπορεί να εξαιρείται της κριτικής.

Ποιας κριτικής όμως;

Έχει νόημα η κριτική που αναπτύσσεται τούτη την ώρα γύρω από ένα βίντεο που τον απεικονίζει σε παρελθούσα χρονική στιγμή του, να τραγουδάει σε ταβέρνα;

Έχει νόημα να χαρακτηρίζεται ως "παρατράγουδο" εξ αιτίας αυτού του γεγονότος και να αποσιωπώνται τα όσα καταγγέλλει πως έγιναν;

Η χρονική συγκυρία που το εν λόγω βίντεο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι καθόλου τυχαία φυσικά.

Και δυστυχώς, το εν λόγω βίντεο όπως και η επίθεση εναντίον του κ. Βασιλακόπουλου, έγινε σημαία των αντιεμβολιαστών, από μερίδα των χρηστών των social media και από συγκεκριμένες ιστοσελίδες που κλείνουν το μάτι στον αντιεμβολιαστικό χώρο.

Την ίδια ώρα, οι φιλοκυβερνητικοί χρήστες των social media συσπειρώνονται γύρω από την υπεράσπιση του κ. Βασιλακόπουλου, κατακεραυνώνουν όσους αναρτούν το βίντεο με τον ίδιο να τραγουδά, επιτίθενται σε αντιπολιτευτές, αντιπολιτευτές κάνουν κι αυτοί αντεπίθεση στην αντεπίθεση, ο κ. Βασιλακόπουλος κατά την προσφιλή του συνήθεια συνεχίζει να περιδιαβαίνει τα τηλεπαράθυρα από το πρωί ως το βράδυ, και γενικώς κυρίες και κύριοι, έχουμε χάσει τη μπάλα.

Βρισκόμαστε στο τέταρτο κύμα της πανδημίας που γίνεται σταδιακά πέμπτο, είμαστε αντιμέτωποι με αδιέξοδα που προκλήθηκαν από στρατηγικές κυβερνητικές επιλογές, πηγαίνουμε στην επόμενη μέρα χωρίς σαφές σχέδιο δράσης και το μέλημά μας είναι να πλακωθούμε στα ψηφιακά καφενεία για το αν έχει δικαίωμα το Βασιλακόπουλος και ο κάθε Βασιλακόπουλος να τραγουδάει σε ταβέρνες.

Προφανώς και έχει δικαίωμα να τραγουδά, όπως και ο καθένας έχει δικαίωμα να γράψει ο,τι θέλει και να πει ο,τι του κατέβει στο κεφάλι.

Όμως η ουσία δεν είναι εκεί. Η ουσία είναι πως μπουκώσαμε από οδηγίες και κινούμενα δάχτυλα από γιατρούς που έγιναν talking heads τηλεπανελίστες, θολώσαμε από κυβερνητικές κυβιστήσεις, κατευθυνόμενα media και έξυπνα μέτρα που αποδεικνύονται ανεδαφικά (αν όχι ηλίθια), συζητάμε για τη τρίτη δόση την ώρα που το 40% παραμένει ανεμβολίαστο, αναμένουμε να δούμε τη στρατηγική των νέων SMS και εν τέλει, το τελευταίο που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι το αμοιβαίο bullying από παρατάξεις του διαδικτύου που περιχαρακώνονται η μία απέναντι στην άλλη γύρω από σαθρή κριτική, η οποία με τη σειρά της γίνεται υπερόπλο στα χέρια των αρνητών της πανδημίας και όσων τους χαϊδεύουν, εκμεταλλευόμενοι με τη σειρά τους τα κυβερνητικά λάθη.

Από την άλλη ο ίδιος ο κ. Βασιλακόπουλος με τη τακτική που ακολουθεί, πολύ φοβάμαι πως έχει καταφέρει να πείσει εκατοντάδες άτομα να μην εμβολιαστούν.

Φαντάζει λίγο δυστοπικό το παραπάνω ε;

Ίσως να είναι και ενδεικτικό όμως του επιπέδου του δημόσιου διαλόγου που διέπει τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Αλλά και του προς τα πού οδεύουμε.

Χρήστος Δεμέτης


news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: