26.11.21

Η ώρα των μπαλκονιών στο ΚΙΝ.ΑΛΛ...


Μια στροφή πριν από την τελική ευθεία βρίσκονται οι έξι υποψήφιοι στο Κίνημα Αλλαγής. Μερικές ημέρες πριν από τα πιο κρίσιμα βήματα της εσωκομματικής μάχης, οι διεκδικητές της αρχηγίας καταστρώνουν το σχέδιο της τελευταίας και πιο σημαντικής εβδομάδας, που περιλαμβάνει μεγάλες... κεντρικές ομιλίες αλλά και το ντιμπέιτ της Δευτέρας, από το οποίο θα απουσιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός και το επιτελείο του επιλέγουν να κάνουν την πολιτική τους αντεπίθεση μέσα από συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις σε μέσα ενημέρωσης, ως αντιστάθμισμα της απόφασης-ρίσκο να μην παραστεί στην τηλεμαχία όπου θα δώσουν το «παρών» οι πέντε συνυποψήφιοί του. Η τακτική αυτή εγκαινιάστηκε με την ανοιχτή εκδήλωση στο Θησείο την Τετάρτη, για την οποία επικρατεί ικανοποίηση στο παπανδρεϊκό στρατόπεδο, ενώ ακολουθεί σήμερα το «οχυρό» της Πάτρας και η Αμαλιάδα. Η συνέχεια θα δοθεί το Σάββατο σε πόλεις της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

«Μπορούμε να ξαναγίνουμε πλειοψηφική δύναμη. Βλέπω τον ενθουσιασμό και τη συμμετοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου (ΣΚΑΪ), θέτοντας ως στόχο να γίνει το Κίνημα Αλλαγής κυβέρνηση «και πρωθυπουργός ας είναι κάποιος άλλος του σοσιαλιστικού χώρου». Αναφερόμενος δε στο παρελθόν, υποστήριξε πώς «η συμμαχία Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ δεν βοήθησε το κίνημά μας...».

Σφήνα στις εσωκομματικές εξελίξεις, αν και με αξιοσημείωτη αυτοσυγκράτηση και χωρίς να παίρνει ευδιάκριτη θέση μπήκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ίδιο όμιλο ΜΜΕ, ευχήθηκε οι πολίτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται, «έχουν γνώση, μνήμη, ικανότητα και θα κάνουν την επιλογή που εκτιμούν ότι θα βοηθήσει την παράταξη και τον τόπο».

Με αιχμές προς τους αντιπάλους του απευθύνθηκε στους υποστηρικτές του από το Περιστέρι ο Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι είναι «αγωνιστής πολιτικός και όχι πολιτικός που κρυβόταν ή που θα κρύβεται και δεν θα δίνει μάχες».

Για την κεντρική του ομιλία στην Αθήνα, την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, προετοιμάζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σήμερα μεταβαίνει στην Κύπρο για να μιλήσει σε εκδήλωση για το μέλλον της ευρωπαϊκής άμυνας. Το Σάββατο μεταβαίνει στις Σέρρες και την Τρίτη στη γενέτειρά του, το Ηράκλειο Κρήτης. Δίνοντας το στίγμα του από την Πύργο, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. τόνισε ότι είναι ένας από τα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος, «δεν εκμεταλλεύτηκα ποτέ, καμία μορφή πελατειακού κράτους, δεν μπήκα ποτέ στα ασανσέρ της εγχώριας ολιγαρχίας και όλη μου η πορεία είναι αυτή ενός απλού Ελληνα, όπως όλων εσάς».

Πεπεισμένος ότι το ΠΑΣΟΚ, εκτός από «ένδοξο παρελθόν έχει και ένα μέλλον λαμπρό», εμφανίστηκε από τη Θεσσαλονίκη ο Παύλος Χρηστίδης, εστιάζοντας στον κρίσιμο ρόλο, που όπως είπε θα παίξουν «οι μη προνομιούχοι του 2021».

Την ιδεολογική και προγραμματική διακήρυξή του για τη σύγχρονη ελληνική σοσιαλδημοκρατία παρουσίασε ο Χάρης Καστανίδης, προτάσσοντας τις διαχωριστικές γραμμές του ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ..

«Είμαστε απόλυτα διαφορετικοί, μας χωρίζουν τεράστιες διαφορές για το πώς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, πώς σκεφτόμαστε τους ανθρώπους, τις ανάγκες τους, τις ελπίδες τους, την αξιοπρέπειά τους», ανέφερε μεταξύ άλλων. Τον αγροτικό κόσμο έθεσε στην πρώτη γραμμή για το Κίνημα Αλλαγής ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος επισκέφθηκε την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, αναλύοντας το όραμά του για ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο με θεμέλιο την αποκέντρωση της εξουσίας…

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: