27.11.21

Ζελέζνι: Σχεδιάζουν να με ανατρέψουν την άλλη βδομάδα...



Προαναγγελία… πραξικοπήματος από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, ο οποίος άφησε υπόνοιες για ρωσικό σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησής του την 1η Δεκεμβρίου.
Στα ύψη παραμένει το θερμόμετρο ανάμεσα σε... Ουκρανία και Ρωσία με το Κίεβο να υποστηρίζει, σήμερα, ότι την επόμενη εβδομάδα η Μόσχα θα προσπαθήσει να ανατρέψει την ουκρανική κυβέρνηση.

Οι ισχυρισμοί έρχονται από τα χείλη του ίδιο του προέδρου Βολόντιμιρ Ζελέζνι, στη σκιά της ενίσχυσης των στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα των δύο χωρών.

Ο Ζελέζνι επικαλέστηκε ηχογραφήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο πιο πλούσιος επιχειρηματίας της χώρας εμπλέκεται στο σχέδιο ανατροπής του, το οποίο υποτίθεται ότι θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. «Σήμερα υπάρχει απειλή, αύριο θα υπάρχει πόλεμος. Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για κλιμάκωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Έχω λάβει πληροφορίες ότι θα υπάρξει πραξικόπημα στη χώρα μας την 1η Δεκεμβρίου» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο μεγιστάνας Ρινάτ Αχμέτοφ εμπλέκεται στην υπόθεση.

Αν και δεν κατονόμασε τους «συνωμότες», υποστήριξε ότι ο πανίσχυρος επιχειρηματίας, είτε το γνωρίζει είτε όχι, βρίσκεται μπλεγμένος από στενούς του συμβούλους.

Ο Ουκρανός μεγιστάνας, πολιτικός αντίπαλος του προέδρου, με ανακοίνωσή του δήλωσε «εξοργισμένος από τα ψέματα αυτά» για να προσθέσει ότι η θέση του είναι υπέρ μιας Ουκρανίας με την Κριμαία και την περιοχή του Ντονμπάς, στην οποία κυριαρχεί ο ίδιος και οι επιχειρήσεις του.

Μπορεί ο Ζελέζνι να μην κατηγόρησε ευθέως τη Ρωσία, όμως ο Ντμίτρι Πεσκόφ αντέδρασε άμεσα απορρίπτοντας τις αιτιάσεις και λέγοντας ότι η Ρωσία «δεν κάνει ποτέ τέτοια πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: