27.11.21

«Βιάστηκε η κυβέρνηση να κηρύξει το τέλος της πανδημίας»...



Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ότι βιάστηκε να κηρύξει το τέλος της πανδημίας ασκεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθαν με...καθυστέρηση και δεν είναι επαρκή εν όψει Χριστουγέννων.


Παράλληλα, μιλώντας στην «Εφ.Συν.», ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάσσεται ανοιχτά υπέρ της επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών σε κρίσιμες επαγγελματικές κατηγορίες, φέρνοντας ως παράδειγμα τις ΗΠΑ και την Ιταλία.

• Κύριε πρόεδρε, η χώρα βρίσκεται για άλλη μια φορά αντιμέτωπη με ένα ισχυρό κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, γεμάτα νοσοκομεία και 100 νεκρούς την ημέρα. Γιατί υπάρχει τέτοια διαφορά μεταξύ του πρώτου και του τέταρτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας;

Υπήρξε βιασύνη στην κήρυξη του τέλους της κρίσης και της επιστροφής στη λεγόμενη κανονικότητα. Υπάρχει επίσης μια επανάπαυση στα θετικά στοιχεία της πρώτης φάσης, συμπεριλαμβανομένου του συνολικού αριθμού θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Εδώ και μήνες όμως, σίγουρα από τον Σεπτέμβριο, τα συγκριτικά στοιχεία ανά κυλιόμενο επταήμερο σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι εξαιρετικά ανησυχητικά.

Ολος ο δεύτερος χρόνος της πανδημίας από τον Νοέμβριο 2020 έως τώρα πήγε πολύ χειρότερα. Στο μεταξύ τα μέτρα χαλάρωναν. Αυτό ευτυχώς ανακόπηκε με το τελευταίο διάγγελμα του πρωθυπουργού και ελήφθησαν ξανά μέτρα. Αυτά όμως ήρθαν πιο αργά από όσο έπρεπε και φαίνεται να είναι πιο λίγα από όσα επιβάλλει η διορατικότητα για την κατάσταση τα Χριστούγεννα.

• Η κυβέρνηση όμως υποστηρίζει ότι δεν χρειάζονται ούτε περισσότεροι γιατροί ούτε περισσότερες ΜΕΘ και ότι δεν τα πάμε άσχημα. Συμφωνείτε;

Οι ΜΕΘ δεν είναι τα κρεβάτια αλλά οι ειδικοί και έμπειροι γιατροί και νοσηλευτές. Οι ειδήμονες είναι σαφείς από την αρχή της πανδημίας, σημασία έχει ο αριθμός των νέων εισαγωγών ασθενών σε κάθε εφημερία σε σχέση με τους διαθέσιμους, ειδικούς και έμπειρους γιατρούς και νοσηλευτές. Δεν βρίσκονται δυστυχώς ούτε όλα τα νοσοκομεία ούτε όλες οι ΜΕΘ ούτε όλες οι περιοχές στο ίδιο επίπεδο.

Για να διαβασετε ολοκληρη την συνεντευξη, πατηστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: