25.11.21

Καραμπινάτη ομολογία ενοχής...


Δύο φορές έχει συνεδριάσει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Πέτσα και η Νέα Δημοκρατία έχει διαπράξει δύο χονδροειδείς παραβιάσεις τής κοινοβουλευτικής δεοντολογίας.

Η πρώτη ήταν ότι αποφάσισε να καταλάβει όλες τις θέσεις του προεδρείου και να μην αφήσει θέσεις στην αντιπολίτευση. Η... δεύτερη ήταν να αποκλείσει με το έτσι θέλω την κλήση πολιτικών προσώπων ώστε να αποφύγει την κατάθεση του Στ. Πέτσα, που είναι και ο κατεξοχήν εμπλεκόμενος υπουργός.

Πολύ ζόρι και πολλή αγωνία φαίνεται να τους διακατέχει για το τι θα ακουστεί στην επιτροπή αυτή. Κι αυτή η οικτρή συμπεριφορά -ανεξήγητη αν σκεφτεί κανείς ότι η Ν.Δ. έχει ήδη την πλειοψηφία της επιτροπής- μόνο ως ένα πράγμα μπορεί να εκληφθεί: ως καραμπινάτη ομολογία ενοχής.

Είμαστε αντιμέτωποι με μια πρακτική που αποσκοπεί να φιμώσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Κι αυτό για να μην βγουν στη φόρα τα κυβερνητικά άπλυτα της λίστας Πέτσα, για την οποία η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι είναι απολύτως διαφανής, αλλά στην επιτροπή δεν έχει τα κότσια να πάει να το υποστηρίξει.

Και η ίδια η λίστα Πέτσα σιγοντάρει στην αντιδεοντολογική, αντικοινοβουλευτική και αντιδημοκρατική αυτή συμπεριφορά αποσιωπώντας και υποβαθμίζοντας το θέμα.

Αν αυτά γινόντουσαν στη Βενεζουέλα -για την οποία ο Μητσοτάκης διαθέτει ειδικό μετακλητό σύμβουλο στο Μαξίμου-, θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν. Για την Ελλάδα δεν τρέχει μία.

Σταματήστε να περιμένετε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη θεσμική αξιοπρέπεια. Δεν έχει...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: