27.11.21

Επανέρχεται η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους στο Παρίσι...Αυξάνονται συνεχώς τα περιοριστικά μέτρα σε πολλές περιοχές του πλανήτη, με στόχο την αναχαίτιση εξάπλωσης της νόσου Covid-19...

Χθες το βράδυ, οι αστυνομικές αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν ότι επανέρχεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, για συγκεκριμένες περιπτώσεις, στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. 

Η υποχρέωση αφορά τις συγκεντρώσεις που γίνονται σε δημόσιους χώρους (δρόμοι, πλατείες κ.ά.), φεστιβάλ και ανοιχτές αγορές, καθώς και μπροστά από χώρους λατρείας και ναούς, σχολεία και πανεπιστήμια, όπως και σε ουρές στις οποίες περιμένει πολύς κόσμος. 


Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει επίσης ότι λόγω του πέμπτου κύματος της πανδημίας, η περιοχή του Παρισιού και η γύρω μητροπολιτική περιφέρεια καταγράφουν γρήγορη επιδείνωση των δεικτών της πανδημίας. Για τη διαχείριση της κατάστασης δημοσιεύθηκε σήμερα το διάταγμα που επαναφέρει τη μάσκα, ακόμα και στις περιπτώσεις που απαιτείται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμούς

Η απόφαση αυτή δεν θα εφαρμοστεί σε άτομα με αναπηρίες ή με συγκεκριμένα ιατρικά θέματα, σε όσους αθλούνται σε ανοιχτούς χώρους, καθώς και σε όσους βρίσκονται σε ιδιωτικά οχήματα ή μετακινούνται με ποδήλατο ή μηχανάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: