24.11.21

Το ΕΣΥ δεν κινδυνεύει με κατάρρευση, έχει ΗΔΗ καταρρεύσει...



Θέλω να το γράψω από χτες, αλλά δεν βρίσκω το κουράγιο. Οι περιγραφές που έφτασαν στα αυτιά μου είναι μια εικόνα φρίκης και απελπισίας.

Άνθρωποι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ με... πλημμελή κατ’ ανάγκη φροντίδα, χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό, χωρίς έστω κάποιον να αποτελεί τα μάτια του γιατρού συνέχεια από πάνω του. Δεν «απασχολούν» πολύ: άνθρωποι χωρίς ελπίδα, καταλήγουν σχεδόν αναπόδραστα σε <12 ώρες σε αυτόν τον τραγικό αυτόματο πιλότο.

Μέσα στον χαμό, άνθρωποι αποβιώνουν και δεν τους παίρνει είδηση κανείς, ο αναπνευστήρας συνεχίζει μονότονα το έργο του για ώρα μετά το ανεπίστρεπτο, μέχρι κάποιος να το καταλάβει και απλά να τον σβήσει.

Το ξαναγράφω:

Ο ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΟΝΟΤΟΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΒΗΣΕΙ!

Από την ώρα που το άκουσα έχω μια ανατριχίλα που δεν φεύγει, διάβολε. Το ΕΣΥ δεν κινδυνεύει με κατάρρευση, έχει ΗΔΗ καταρρεύσει και κάποιοι άκρως υπεύθυνοι εδώ και 20 μήνες κάνουν τις πάπιες.

ΜΕΘ δεν είναι ένα ηλεκτρομηχανικό κρεβάτι, ένας αναπνευστήρας και ένα μόνιτορ. ΜΕΘ είναι το ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ προσωπικό που την στελεχώνει σε ικανή αναλογία ανά κλίνη. Και μετά τσιμπήθηκα και ξύπνησα, ναι, οκ.


 
Προστατευτείτε! Το ΕΣΥ δεν μπορεί να σας βοηθήσει άλλο… Τρίτη δόση ΌΛΟΙ όσοι έχετε το δικαίωμα. Εμβολιαστείτε ΌΛΟΙ όσοι ακόμα δεν το έχετε κάνει. Μπείτε μόνοι σας σε όσο αυστηρότερο lockdown μπορείτε χωρίς να περιμένετε την κυβέρνηση να ρίξει τα μούτρα της να το παραδεχτεί. Προσέξτε την υγεία σας σε οποιοδήποτε άλλο θέμα ενδεχομένως έχετε. Το ΕΣΥ δεν μπορεί να σας βοηθήσει…


 Γεράσιμος Γραμματικόπουλος (ιδιώτης Ειδικός Νευρολόγος)


πηγη FB

Δεν υπάρχουν σχόλια: