28.11.21

Οι δικηγόροι εκλέγουν προέδρους......και διοικητικά συμβούλια στους συλλόγους τους...
Μέχρι τις επτά το απόγευμα ψηφίζουν σήμερα οι δικηγόροι στους 63 συλλόγους της χώρας, για την  ανάδειξη νέων προέδρων και νέων μελών των Διοικητικών Συμβουλίων τους. Οι εκλογές στους μεγάλους αριθμητικά δικηγορικούς συλλόγους θα συνεχιστούν και αύριο. 

Οι... επαναληπτικές εκλογές (δεύτερος γύρος) θα διεξαχθούν 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021. Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί εφόσον στον πρώτο γύρο κανένας υποψήφιος πρόεδρος δεν συγκεντρώσει το 50% συν 1 των ψήφων. Ο συνολικός πανελλαδικός αριθμός των δικηγόρων που έχουν δικαίωμα ψήφου ανέρχεται στους 44.856.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών δικαίωμα ψήφου έχουν 23.427 δικηγόροι, στην Θεσσαλονίκη 6.453 δικηγόροι, στον Πειραιά 2.298, στο Ηράκλειο της Κρήτης 802, στην Λάρισα 751, στην Πάτρα 748, στον Βόλο 564 κ.λπ. Οι υποψήφιοι πρόεδροι στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας ανέρχονται στους 129, οι υποψήφιοι συνδυασμοί είναι 86 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι 1.280.
 
Στις εκλογές της Αθήνας συμμετέχουν επτά συνδυασμοί με υποψήφιο πρόεδρο, τέσσερις συνδυασμοί χωρίς πρόεδρο και ένας ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος, που είναι ο απερχόμενος σήμερα πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός. Ο αριθμός των υποψηφίων συμβούλων στην Αθήνα ανέρχεται στους 288.

Θεσσαλονίκη

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα και αύριο οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Συλλόγου τους. Η ψηφοφορία πραγματοποιείται, με την τήρηση όλων των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, στο αίθριο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος στους έχοντες δικαίωμα ψήφου γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ (PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών). Τους σχετικούς ελέγχους κάνουν υπάλληλοι εταιρείας security, ενώ οι ανεμβολίαστοι που δε διαθέτουν εργαστηριακό τεστ σε ισχύ, μπορούν να υποβληθούν σε rapid test στο Ιατρείο των Δικαστηρίων, στο ισόγειο.

Την ψήφο των 6.446 ενεργών μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) διεκδικούν 13 υποψήφιοι πρόεδροι, εκ των οποίων 10 κατέρχονται με συνδυασμό υποψήφιων συμβούλων. Οι υποψήφιοι σύμβουλοι ανέρχονται σε 229. Έχουν στηθεί 12 εκλογικά τμήμα με 24 κάλπες (12 για τους υποψήφιους προέδρους και 12 για τους υποψήφιους συμβούλους).

Στο ΔΣΘ αναμένεται να υπάρξει επαναληπτικός γύρος εκλογών, μία βδομάδα αργότερα, μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψήφιων προέδρων. Η θητεία του νέου διοικητικού συμβουλίου (25μελές) θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια, θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους (1/1/22) και θα λήξει στο τέλος του 2025.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι πρόεδροι για τον ΔΣΘ είναι οι εξής (με αλφαβητική σειρά):

Παναγιώτης Γεωργιάδης (Δικηγορική Συνεργασία - Ανεξάρτητοι)
Παναγιώτης Γιαννόπουλος (Ανοιχτοί Ορίζοντες)
Βασιλική Δόσπρα (χωρίς υποψήφιους συμβούλους)
Χαράλαμπος Κουρουνδής (Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων - Συνεργαζόμενοι)
Στάθης Κουτσοχήνας (Η Δικηγορία Μπροστά)
Στυλιανός Μαυρίδης (Actus)
Ζωή Μιζέλη (Προοδευτική Δικηγορική Διαβούλευση, χωρίς υποψήφιους συμβούλους)
Πάρις Νιφλής (Ζυγός - Νέα Πνοή, χωρίς υποψήφιους συμβούλους)
Νικόλαος Παπαδόπουλος (Δικαιοσύνη για Όλους - Δικηγορία Εμπρός)
Παντελής Ραδίσης (Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων)
Πέτρος Σαμαράς (Σύγχρονο Ρεύμα Δικηγόρων)
Γιάννης Στεφάνου (Ιωάννης Στεφάνου - Πρώτα οι Δικηγόροι)
Δημήτρης Φινοκαλιώτης (Δικηγορική Πρωτοπορία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: