25.11.21

Ο Τσίπρας ανησυχεί για την πανδημία… και το δείχνει...


Ανησυχεί και δεν το κρύβει ο Αλέξης Τσίπρας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας εκτιμώντας ότι η συνεχιζόμενη αδράνεια και μη λήψη πρόσθετων μέτρων από τον πρωθυπουργό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σ’ ένα νέο lockdown.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που περιοδεύει από σήμερα στη... Θεσσαλία- ξεκινώντας από τη Λάρισα- σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT κατήγγειλε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην πανδημία λέγοντας ότι είναι “πρόχειρη” και “κυνική” και εκτίμησε ότι η ανικανότητα Μητσοτάκη μπορεί να οδηγήσει και σε εκατόμβη θυμάτων. Όμως για πρώτη φορά δεν απέκλεισε την πιθανότητα να οδηγηθεί η χώρα σε  ένα νέο lockdown το οποίο και δεν το θέλει κανείς και θα μπορούσε να αποφευχθεί, όπως είπε. 

“Εκτός εάν αφεθούν άνθρωποι να πεθαίνουν και δούμε σκηνές όπως στη Ρουμανία” είπε με δηκτικό τρόπο. Παρουσίασε μάλιστα γράφημα το οποίο καταδεικνύει πως η Ελλάδα είναι η χειρότερη σε θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, δηλαδή πολύ πιο πάνω από την Αυστρία που μπήκε ήδη σε καθεστώς lockdown, από χώρες όπως η Γερμανία και η Ιταλία αλλά και από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  
Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει πως το γεγονός πως είμαστε “πρωταθλητές” στους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, πρωταθλητές στην ακρίβεια και στις αυξήσεις στο ρεύμα  θα δημιουργήσει συνθήκες περαιτέρω φθοράς της κυβερνητικής εικόνας: 

“Είναι δεδομένο ότι θα έχει ραγδαία και επιταχυνόμενη φθορά η κυβέρνηση ότι δεν θα είναι η επόμενη κυβέρνηση του τόπου” είπε στη χθεσινή του συνέντευξη, κάτι που αναμένεται να πει και στις δύο πολιτικές του ομιλίες στη Λάρισα και το Βόλο συνεχίζοντας να ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Άλλωστε όπως έχει πει προσφάτως στη Βουλή έχει ευθύνη όχι μόνο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ως ο αυριανός πρωθυπουργός για όσα συμβαίνουν στη χώρα και επηρεάζουν και τις ζωές των πολιτών.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε χθες τους τόνους και για την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την λίστα Πέτσα να απορρίψει όλους τους μάρτυρες που πρότειναν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους ο Στέλιος Πέτσας αλλά και ο ανιψιός του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης. 

“Ακόμη και ο δεξιός ψηφοφόρος βλέποντας αυτά τα πράγματα αηδιάζει. Δεν είναι θέμα Αριστεράς και Δεξιάς, είναι θέμα Δημοκρατίας” είπε σχολιάζοντας πως για να μην φέρνει τον κ. Πέτσα στην εξεταστική ( ο πρωθυπουργός) “σημαίνει ότι κάπου έχει λερωμένη τη φωλιά του”...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: