26.11.21

Ζακ Κωστόπουλος: Καταθέτει και δεύτερος ιατροδικαστής...


Η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού παίρνει σήμερα την σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στην δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Η κατάθεση της έρχεται μετά από αυτή του συναδέλφου της Νίκου Καλογριά καθώς έχουν συνυπογράψει την ιατροδικαστική έκθεση για... τα αίτια θανάτου του άτυχου ακτιβιστή.

Η κ. Μαριανού, είναι η μια από τους δυο ιατροδικαστές που είχαν διοριστεί από τις δικαστικές αρχές για να διενεργήσουν την ιατροδικαστική έρευνα που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ζακ Κωστόπουλος έπαθε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και στη συνέχεια τον θάνατο του.

Η κατάθεση του ιατροδικαστή Νίκου Καλογριά, στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ήταν πολύωρη και διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα με το βίντεο, μάλιστα, από την στιγμή της επίθεσης στο θύμα ενώ βρισκόταν παγιδευμένο στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, να «παίζει» στην δικαστική αίθουσα.

Ο ιατροδικαστής δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων ωστόσο ήταν κατηγορηματικός ότι ο Ζακ Κωστόπουλος «έκανε ένα ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις χωρίς να προσδιορίζεται ποιά ήταν αυτή που το προκάλεσε». 

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως με τις εξετάσεις αποκλείστηκαν άλλοι μηχανισμοί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο τέλος. «Έχω ξαναδεί με ένα ξυλοδαρμό κάποιος να κάνει ισχαιμικό και να καταλήξει, δεν είναι όμως συχνά. 

Δεν διαπιστώσαμε άλλη παθολογία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής και διευκρίνισε ότι ο νεαρός ακτιβιστής δεν αντιμετώπιζε κάποιο ιατρικό πρόβλημα εξαιτίας του οποίου θα μπορούσε να επέλθει ο θάνατός του. «Είχε πολλά σημεία εξόδου. 

Είχε βαθιές εκδορές τραύματα στα χέρια στο κεφάλι. Εκδορές και τραύματα που με οποίο μηχανισμό και αν έγιναν, είναι τραύματα που μερικά από αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να βγει αίμα. Η ιατροδικαστική διερεύνηση έχει σαν στόχο να συνδυάσει τα αντικειμενικά ευρήματα με την αιτία θανάτου» τόνισε.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: