25.11.21

«Φρένο» στις ανεξέλεγκτες πολιτικές διαφημίσεις...


...θέλει η Κομισιόν...

«Φρένο» στις ανεξέλεγκτες πολιτικές διαφημίσεις επιθυμεί να βάλει σήμερα η Κομισιόν. Οι κανόνες απαιτούν κάθε πολιτική διαφήμιση να... επισημαίνεται σαφώς ως τέτοια και να περιλαμβάνει πληροφορίες, όπως π.χ. το ποιος πληρώνει γι' αυτήν και πόσο.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η διαφάνεια και η στόχευση της πολιτικής διαφήμισης, για την προστασία της ακεραιότητας των εκλογών και του ανοικτού δημόσιου διαλόγου.

Σύμφωνα με την πρόταση, οι τεχνικές πολιτικής στόχευσης και ενίσχυσης θα πρέπει να εξηγούνται δημοσίως με άνευ προηγουμένου λεπτομέρεια, και να απαγορεύονται όταν χρησιμοποιούν ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα χωρίς τη ρητή συναίνεση του προσώπου. Η Επιτροπή προτείνει επίσης την επικαιροποίηση των ισχυόντων κανόνων της ΕΕ, αφενός, σχετικά με τους λεγόμενους «μετακινούμενους πολίτες» της ΕΕ και το δικαίωμα ψήφου τους στις ευρωπαϊκές και τις δημοτικές εκλογές, και, αφετέρου, σχετικά με τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και ιδρύματα.

Σύμφωνα λοιπόν με την Κομισιόν, καθώς προχωρά η ψηφιακή μετάβαση, οι πολίτες πρέπει να μπορούν να διακρίνουν εύκολα αν βλέπουν πολιτικό περιεχόμενο το οποίο δημοσιεύεται επί πληρωμή, είτε στο διαδίκτυο είτε εκτός αυτού, και να είναι σε θέση να συμμετέχουν σε ανοικτές δημόσιες συζητήσεις, χωρίς παραπληροφόρηση, παρεμβάσεις και χειραγώγηση.

Για να διαβασετε ολοκληρο το κειμενο της Μαρίας Ψαρά, πατηστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: