2.11.21

Ο Χρυσοχοΐδης έφυγε, ο Θεοδωρικάκος ήρθε...


...η κοροϊδία με την Αστυνομία συνεχίζεται...

Γιώργος Καρελιάς

Το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ορισμένα πράγματα στην Αστυνομία δεν αλλάζουν όσα χρόνια κι αν περάσουν. Απλώς τέτοια περιστατικά δίνουν την ευκαιρία στους κατά καιρούς υπουργούς να κάνουν πομπώδεις εξαγγελίες «νέων» μέτρων, τα οποία είτε έχουν εξαγγείλει οι προκάτοχοί τους... είτε δεν εφαρμόζονται ποτέ.

Το ίδιο έκανε και ο νυν υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος εξέπεμψε διάφορες πομφόλυγες του τύπου «προχωράμε μπροστά με σχέδιο μεταρρυθμίσεων», με «πέντε μέτρα και πρωτοβουλίες άμεσης εφαρμογής» και «με δύο δράσεις θεσμικού χαρακτήρα». Όλα αυτά τα αποφάσισε ο ρέκτης υπουργός, αφού διάβασε το Πόρισμα που του παρέδωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας μετά το επεισόδιο στο Πέραμα.

Καλά και άγια τα λόγια και οι εξαγγελίες, αλλά ούτε ο αρχηγός ούτε ο υπουργός μας είπαν γιατί οι Αστυνομικοί έριξαν 38 σφαίρες για να σταματήσουν ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο και εντέλει γιατί σκότωσαν το νεαρό Ρομά.

Αλλά και τα «μέτρα», που ανακοίνωσε ο νυν υπουργός, είναι ξαναζεσταμένο φαγητό. Όπως ο «άμεσος εφοδιασμός» με κάμερες των αστυνομικών, των περιπολικών κτλ. Όμως, ο εφοδιασμός δεν θα είναι και τόσο άμεσος, αφού ο υπουργός λέει ότι «θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα» ώστε η προμήθεια να γίνει μέσα στο 2022, δηλαδή του χρόνου! Τόσο «άμεσα»!

Εντάξει, θα έλεγε ένα καλόπιστος αναγνώστης, χρειάζεται κάποιο διάστημα για να εφαρμοστεί το μέτρο. Ναι, αν επρόκειτο για νέο μέτρο. Αλλά δεν πρόκειται. Ακριβώς το ίδιο είχε εξαγγείλει ο προηγούμενος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - κι αυτός πομπωδώς - και μάλιστα όχι μια φορά. Εδώ και ένα χρόνο, τον Νοέμβριο του 2020, είχε κάνει την πρώτη εξαγγελία για κάμερες στα ΜΑΤ στην ΟΠΚΕ και στη Δράση. Το επανέλαβε δυο μήνες αργότερα (Ιανουάριος 2021), λέγοντας ότι η Αστυνομία «αλλάζει εποχή», «εισέρχεται στον 21ο αιώνα» και θα είναι «εξωστρεφής, σύγχρονη, ευέλικτη, αποτελεσματική».

Αυτά έλεγε ο Χρυσοχοΐδης. Αλήθεια, πού είναι οι κάμερες τις οποίες θα έφεραν οι Αστυνομικοί; Αν υπήρχαν, δεν θα ξέραμε αν είναι αλήθεια ή ψέματα η καταγγελία βουλευτή ότι ο ίδιος και συνάδελφοί του δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ;

Αλήθεια, ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα; Ο Χρυσοχοΐδης, που είχε ανακοινώσει ότι μέσα στο 2021 οι αστυνομικοί θα έφεραν κάμερες ή ο Θεοδωρικάκος που εξαγγέλλει ξανά - τώρα, τέλη του 2021 - την προμήθεια καμερών εντός του 2022; Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Ο Θεοδωρικάκος τον Χρυσοχοΐδη ή και οι δύο τους πολίτες; Αλήθεια, ο πρωθυπουργός δεν τα γνωρίζει αυτά; Δεν ήταν ο Χρυσοχοΐδης υπουργός του, όπως είναι και ο Θεοδωρικάκος; Γνωρίζει η αριστερά του τι ποιεί η δεξιά του;

Με ωραία λόγια και εξαγγελίες, που επαναλαμβάνονται από κάθε νέο υπουργό, δεν θα φτιάξουν σύγχρονη και αποτελεσματική αστυνομία, που να μην τα κάνει μούσκεμα τη μια στην πλατεία της Νέα Σμύρνης, την άλλη στο Πέραμα και την παράλλη ποιος ξέρει που.

Ας μην κοροϊδεύει, λοιπόν, ο κ. Θεοδωρικάκος με «σχέδια» και «άμεσα» μέτρα, που τα έχουμε ακούει και ξανακούσει. Αν θέλει να κάνει κάτι ουσιώδες, καλύτερα να μη μιλάει. Να φτιάξει πρώτα την εκπαίδευση των αστυνομικών, να τους μάθει ότι δεν είναι ανεξέλεγκτοι σερίφηδες αλλά υπηρέτες του πολίτη και τότε τα ξαναλέμε. Θα καταλάβουμε ότι αποκτήσαμε «σύγχρονη και αποτελεσματική» Αστυνομία.

Μέχρι τότε, «κρείττον του λαλείν το σιγάν»…

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: