25.11.21

Άφησαν απλήρωτους 900 συμβασιούχους στις κινητές μονάδες...


Από ένα λάθος και μία γραφειοκρατική διαδικασία άφησαν απλήρωτους τους περίπου 900 συμβασιούχους εργαζόμενους στις κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν rapid test και εμβολιασμούς.

Τι κι αν οι συμβασιούχοι που προσελήφθησαν μόνο και μόνο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τρέχουν νυχθημερόν για τα rapid test αλλά και... για τους εμβολιασμούς και τα νέα κρούσματα. Αυτόν τον μήνα δεν θα πληρωθούν στην ώρα τους, καθώς οι αρμόδιοι…ξέχασαν να υπογράψουν τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση ώστε να εκταμιευθούν τα απαραίτητα κονδύλια.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί με σύμβαση, ανήκουν στις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ και πραγματοποιούν εκτός των άλλων δειγματοληψίες, εμβολιασμούς σε γηροκομεία και μονάδες ψυχικής υγείας, ενώ παρέχουν και φροντίδα κατ’ οίκον σε κρούσματα του κορονοϊού εάν απαιτηθεί.

Μισθοδοσία Οκτωβρίου τον… Δεκέμβριο

Όπως επισήμως ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα, δεν πρόκειται να πληρωθούν για τον μήνα Οκτώβριο στις 27 Νοεμβρίου, καθώς θα πρέπει πρώτα να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση βάση της οποίας θα γίνει και η εκταμίευση των κονδυλίων.

Το ζήτημα βέβαια είναι ότι οι περίπου 900 εργαζόμενοι που καλύπτουν βασικές ανάγκες της πανδημίας, εισπράττουν το μισθό τους ούτως ή άλλως με καθυστέρηση ενός μηνός, αφού στις 27 Νοεμβρίου επρόκειτο να πληρωθούν για την εργασία τους τον μήνα Οκτώβριο. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων, όπως μεταφέρουν πηγές του ethnos.gr, υπεγράφη άρον άρον η ΚΥΑ. Ωστόσο θα απαιτηθούν κάποιες ημέρες γραφειοκρατίας για να εκταμιευθούν τα ποσά αλλά και μέχρι να εκδοθεί σε ΦΕΚ η απόφαση. Με βάση τις εκτιμήσεις δεν αναμένεται να πληρωθούν πριν τις αρχές Δεκεμβρίου (πρώτο δεκαήμερο) για τον μήνα Οκτώβριο.

Να υπενθυμιστεί ότι οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) είχαν δημιουργηθεί στα μέσα του 2020 με κονδύλια και της Ευρώπης, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία. Οι συμβάσεις των εργαζομένων στις ΚΟΜΥ είναι ολιγόμηνες αλλά με τη δυνατότητα επέκτασης και το 2022...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: