21.10.21

Tι καιρό κάνει στον πλανήτη τους;...


Θα μπορούσαμε να πούμε πως κάνουν μαύρο χιούμορ, αν στο φόντο της κυβερνητικής παράτας δεν υπήρχαν 15.485 νεκροί. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι εμμονικά νεοφιλελεύθεροι, αν η πολιτική τους δεν κατέστρεφε και την οικονομία.

Αλλά -και αυτό είναι το... κυριότερο- δεν σέβονται καθόλου την ανθρώπινη ζωή. Γιατί πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς τις παλινωδίες, την πλήρη άρνηση να μάθουν από τα ίδια τα λάθη τους, την ανεμελιά απέναντι στην τραγωδία που έχει σβήσει από τον χάρτη μια πόλη στο μέγεθος της Ναυπάκτου;

Και ενώ η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται και πάλι να παρελάσει και να λιτανεύσει τον άγιό της, ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ δεν «έχει τον θεό» του. Εντεκα μέρες μετά την άρση του μίνι εγκλεισμού, ο Θεοκλής Ζαούτης βρέθηκε στην πόλη και διέγνωσε μια «μικρή πίεση στα νοσοκομεία», ενώ μας ενημέρωσε πως... υπάρχει «διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ»!

Είναι προφανές πως στον πλανήτη του κ. Ζαούτη δεν κατοικούν ούτε απελπισμένοι γιατροί ούτε απεγνωσμένοι νοσηλευτές ούτε φτάνουν πληροφορίες για διασωληνωμένους ασθενείς που πεθαίνουν καθημερινά, χωρίς να προλάβουν να βρουν κλίνη ΜΕΘ.

Αλλά στον πλανήτη του κ. προέδρου δεν φτάνουν καν οι αναφορές του ίδιου του οργανισμού του οποίου προΐσταται και οι οποίες δείχνουν πως τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα έχουν διπλασιαστεί, με διαστημική εκτόξευση στην Ημαθία, διπλασιασμό σε Ξάνθη και Εβρο και σχεδόν διπλάσια αύξηση στη Θεσσαλονίκη.

Στον πλανήτη, πάλι, όπου κατοικεί ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, ο καιρός είναι αμφίθυμος, σαν το φθινόπωρο, μια λιακάδα, μια βροχές.

Ετσι, δύο μόλις εβδομάδες αφότου η κυβέρνηση ανακήρυξε μονομερώς τη λήξη της πανδημίας, καταργώντας τις «κόκκινες» περιοχές, αίροντας τα ειδικά περιοριστικά μέτρα και όλα τα μέτρα προστασίας στους χώρους για αμιγώς εμβολιασμένους ή νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες, ασθμαίνων υπό το βάρος 3.739 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μάς ανακοίνωσε πως... «δεν είπε κανείς ότι ο κορονοϊός έχει τελειώσει».

Στον πλανήτη όπου κατοικεί ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, επικρατεί αίθριος καιρός, με λιακάδα και υψηλές θερμοκρασίες. Ο,τι πρέπει για μια ακόμη εκδρομή...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: