28.10.21

H Άνγκελα Μέρκελ στον τόπο του... εγκλήματος...


Η Γερμανιδα καγκελάριος έφτασε στην Αθήνα...
Στάση «Ελλάδα» για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία διανύει τις τελευταίες της στιγμές ως καγκελάριος της Γερμανίας. Το αεροπλάνο που μεταφέρει την 67χρονη πολιτικό και τη συνοδεία της προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο μετά τις 8 το βράδυ.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει... σήμερα δείπνο με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το «κυρίως πιάτο» της επίσκεψής της είναι αύριο, όταν και θα έχει πλήθος συναντήσεων και επαφών.

Το αυριανό πρόγραμμα της καγελαρίου αρχίζει στις 9 το πρωί με την ομιλία της στους νέους, που θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:15 θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, στις 10:50, η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντησή τους, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της καγκελαρίου στην Ελλάδα, η ΕΛΑΣ προχωρεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής. Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται απογευματινές-βραδινές ώρες της Πέμπτης, 28 Οκτωβρίου και πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, 29 Οκτωβρίου, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

«Αντίο» με γεμάτη ατζέντα

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε σχετικά ότι «θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν όλες αυτές τις στιγμές, τις πολύ χαρακτηριστικές, της τελευταίας περιόδου που ζήσαμε και που η κυρία Μέρκελ, ως καγκελάριος της Γερμανίας, πρωταγωνίστησε».

Πριν λίγες μέρες η κ. Μέρκελ βρέθηκε και στην Κωνσταντινούπολη, όπου συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν. Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, επανέλαβε ότι, σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί πάντα ότι οι λύσεις στα προβλήματα μπορούν να βρεθούν «μόνο με συνομιλίες, διάλογο και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού».

Ο Γερμανός αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πεποίθησή μας είναι ότι οι σχέσεις γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι σημαντικές και προς το συμφέρον όχι μόνο αυτών των δύο χωρών, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης». «Για αυτό χαιρετίζουμε και στηρίζουμε το γεγονός ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν επανεκκινήσει τις συνομιλίες, ότι διεξάγουν διμερείς διερευνητικές συνομιλίες, προκειμένου να βρουν λύσεις στα δύσκολα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ τους. Διότι είναι σαφές ότι λύσεις μπορούν να βρεθούν μόνο με συνομιλίες, διάλογο και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: