19.10.21

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση απλά παρατηρεί την έκρηξη των τιμών...


Με την αίσθηση πως ο πρωθυπουργός δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση για την πανδημία στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στρέφει το ενδιαφέρον του στο θέμα της αντιμετώπισης της ακρίβειας. Για την Κουμουνδούρου η κυβέρνηση εξαντλείται σε ευχολόγια παροδικότητας αρνούμενη να... πάρει ουσιαστικά ριζικά μέτρα, στην κατεύθυνση που προτείνει όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Κομισιόν.

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ οι αυξήσεις τιμών

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατηγορεί τον κ. Γεωργιάδη που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη όπως σχολιάζει παρατηρούν την έκρηξη τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης και ενέργεια, μιλώντας για αδικαιολόγητο πανικό. “Είναι οι ίδιοι που πριν από έναν μήνα διαβεβαίωναν στη ΔΕΘ πως με 150 εκ ευρώ θα αντιμετώπιζαν την ενεργειακή κρίση” σχολιάζουν επαναφέροντας τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας: 

Από την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα που καταψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή, έως την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ ώστε αυτή να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους και εξαντλητικούς ελέγχους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σε ό,τι αφορά την εξεταστική επιτροπή που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αυτή έχει συγκεκριμένο αντικείμενο και αφορά τη διαχείριση των περίπου 42 εκ. ευρώ που δόθηκαν για την ενημέρωση των πολιτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας τονίζουν παράγοντες της Κουμουνδούρου. Επισημαίνουν δε πως η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για κάτι συγκεκριμένο, για τη “λίστα Πέτσα” αλλά και τη διάθεση δημοσίου χρήματος σε επιχειρήσεις που συνδέονται με συγκεκριμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων. 

Κοινώς δεν ζητάει γενικώς έλεγχο για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, αλλά για τις Opinion Poll και την Interview με την τελευταία να διενεργεί δημοσκόπηση με απευθείας ανάθεση για το Βεργίνα TV  που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φιλοξενούσε αντιεμβολιαστικά προγράμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτρέπει ως εκ τούτου τον πρωθυπουργό να σεβαστεί το Σύνταγμα και να μην προσπαθήσει “να παρέμβει, να αλλοιώσει κι εν τέλει να στερήσει το δικαίωμα της αντιπολίτευσης να ελέγξει μέσω της πρότασής της για εξεταστική επιτροπή, τα πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης”.

Σημειωτέον πως κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην υπό σύσταση εξεταστική επιτροπή  καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως χρηματοδότησε “ψεκασμένους” που βγαίνουν σε διάφορα κανάλια της περιφέρειας, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία και λέγοντας ανοησίες και ανακρίβειες.

Τα ερωτήματα που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον πρωθυπουργό είναι τρία:

Γιατί και με ποια κριτήρια η κυβέρνηση έδωσε 20.000 ευρώ στο “Βεργίνα TV” το κανάλι του κουμπάρου του κ. Γεωργιάδη, στο οποίο ο παρουσιαστής ισχυρίστηκε και ισχυρίζεται ότι Σόρος και Γκέιτς προσπαθούν να επιβάλουν τον εμβολιασμό για να αποκομίσουν κέρδη δισεκατομμυρίων.

Γιατί και με ποια κριτήρια η κυβέρνηση χρηματοδότησε δεκάδες κανάλια στην περιφέρεια και την Αττική, που από την αρχή της πανδημίας προωθούν εκπομπές με νομικές συμβουλές κατά της επιβολής της χρήσης μάσκας και του εμβολιασμού.

Για ποιο λόγο έδωσε η κυβέρνηση 16.000 ευρώ σε κανάλι της Θράκης, για να προπαγανδίζει πως στόχος της πανδημίας είναι να σκοτώσουν 15.000 παιδιά, για να παραχθεί ένα κιλό αδρενόχωμα!!!

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τονίζει πως αν το θέμα του πρωθυπουργού είναι η διεύρυνση του χρονικού πλαισίου για τα προς εξέταση θέματα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί απλά να το ζητήσει μετά τη συγκρότηση της Επιτροπής, όπου κανένα κόμμα δεν θα τού το αρνηθεί. Και καταλήγει με την προειδοποίηση προς τον κ. Μητσοτάκη: “Αν όμως το θέμα του είναι ότι δεν το αντέχει, θα τού συνιστούσαμε τουλάχιστον να μην επιχειρήσει να ευτελίσει το ίδιο το Σύνταγμα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο των πεπραγμένων του”...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: