27.10.21

Συγκλονιστική εξομολόγηση...


Ο Μανώλης Όθωνας ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν καθημερινά στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά, ως στενός της συνεργάτης στο Κίνημα Αλλαγής. Ήταν ο άνθρωπος που βίωνε τον καθημερινό της αγώνα, όχι μόνο τον πολιτικό, αλλά και τον γενναίο απέναντι στον καρκίνο, παρά το γεγονός ότι η ίδια... δεν ήθελε να μεταφέρει το βάρος αυτής της σκληρής μάχης σε κανέναν εκ των συνεργατών της.

Ο κ. Όθωνας συγκλόνισε μιλώντας για την καθημερινή τους συνεργασία και τη γενναιότητα αλλά και την αξιοπρέπεια που επέδειξε η άλλοτε πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ:

"Η Ελλάδα σήμερα θα ανοίξει μία μεγάλη αγκαλιά για να αποχαιρετίσει τη Φώφη. Η Φώφη διαχειριζόταν το πρόβλημά της με τη γνωστή μαχητικότητα και απαράμιλλη αξιοπρέπεια. Δεν είχε βάλει κανέναν από εμάς μέσα σε αυτό το πρόβλημα Έδινε τη μάχη της χωρίς να είμαστε κοινωνοί του προβλήματός της. Ήταν στην ψυχή της και στο κορμί της και έδινε τη μάχη της", είπε στο MEGA, τονίζοντας το βαρύ πρόγραμμα που είχε να αντιμετωπίσει η Φώφη Γεννηματά το ίδιο εκείνο διάστημα που η υγεία της άρχιζε να επιδεινώνεται:

"Ήταν την Κυριακή στη Ρόδο, την Παρασκευή στην Τρίπολη, τη Δευτέρα το πρωί είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις στη Βουλή, συσκέψεις, συναντήσεις. Φύγαμε από εκεί 3 το μεσημέρι και 7μιση μιλούσε στη Νέα Ιωνία. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε σφαδάζω από τους πόνους, ίσως έχω γαστρεντερίτιδα, δεν θα μπορέσω να πάω. Ήταν ένα πρόγραμμα πάρα πολύ βαρύ ακόμα και για ανθρώπους που χαίρουν άκρας υγείας. Όλα αυτά τα χρόνια, αυτό το πρόβλημα σε μικρότερη ή μεγαλύτερη ένταση κατά καιρούς δεν το είχε αρχειοθετήσει από το 2008 και μετά. Το αντιμετώπισε με τη μαχητικότητα και την αξιοπρέπεια που σήμερα συνειδητοποιούμε πια όλοι".

Μάλιστα, όσα του εκμυστηρεύτηκε μέσα από το νοσοκομείο δείχνουν τη δύναμη της ψυχής την οποία πρότασσε μέχρι τέλους: "Όταν με φώναξε για να μου ανακοινώσει το πρόβλημα και να γράψουμε τη δήλωση με την οποία αποχώρησε από την υποψηφιότητα για την ηγεσία, τότε μου είπε σε κάποιες ερωτήσεις σαν αυτές που κάνει όλος ο κόσμος που διατύπωσα κι εγώ ότι “Μανώλη, εγώ 14 χρόνια παλεύω. Το διαχειρίζομαι, το διαχειρίστηκα, τώρα μου ξέφυγε ο μπαγάσας, αλλά θα τον νικήσω πάλι”. Ήταν αποφασισμένη να παλέψει και να νικήσει”…

news247.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: