14.10.21

Πρωτάθλημα - ανέκδοτο...



Το χάος του Λευτέρη Αυγενάκη στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται. Δείτε τι συμβαίνει με το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2, το οποίο ο υφυπουργός συγχώνευσε το καλοκαίρι με τη Φούτμπολ Λιγκ.

Ομάδες δεν αδειοδοτήθηκαν αλλά... δικαιώθηκαν στα δικαστήρια κι άλλες που έχουν μόλις έξι επτά συμβόλαια –καθώς μέχρι τελευταία στιγμή δεν γνώριζαν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται– θα αναγκαστούν να παίξουν με ομάδες νέων. Η ΑΕΛ δικαιώθηκε στο διαιτητικό δικαστήριο, όπου κέρδισε την προσφυγή που αφορούσε απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, η οποία έδωσε άδεια συμμετοχής σε ομάδες που προβιβάστηκαν από τη ΦΛ χωρίς να πληρούν τους ισχύοντες όρους.

Παράνομη δηλαδή η απόφαση της επιτροπής, αλλά για ευθύνες ή παραιτήσεις ούτε λόγος. Ετσι, επτά ΠΑΕ που θα αγωνιστούν στη ΣΛ2 χωρίς άδεια θα αναγκαστούν να ακυρώσουν τις μεταγραφές παικτών άνω των 25 ετών και ταυτόχρονα οι παίκτες αυτοί μένουν άνεργοι!

Την περασμένη Τετάρτη τέσσερις από αυτές τις ομάδες αγωνίστηκαν στο Κύπελλο Ελλάδας και έμαθαν την απόφαση του δικαστηρίου καθ’ οδόν για τα γήπεδα, ψάχνοντας στο πόδι να βρουν ποιους παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν και ποιους όχι.

Τέλος, άλλες τρεις ΠΑΕ προσπαθούν να πάρουν παράταση μεταγραφών, ενώ μια τέταρτη περιμένει δικαίωση στα δικαστήρια. Κι όλα αυτά ενώ η λίγκα, χωρίς να γνωρίζει πόσες και ποιες ομάδες θα μετέχουν στους δύο ομίλους, έκανε κλήρωση την περασμένη Τρίτη με όσες ομάδες είχε μέχρι τότε στη διάθεσή της, με την υποσημείωση ότι αν υπάρξει δικαίωση και άλλων ομάδων μεθαύριο Τρίτη, θα διεξαχθεί νέα κλήρωση.

Με το πρωτάθλημα να αρχίζει τέσσερις μέρες μετά, την ερχόμενη Κυριακή 17/10.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: