27.10.21

Η απαξίωση των επιστημόνων...



...από τον Αδωνη προκαλεί ενδοκυβερνητική κρίση...
Σε ενδοκυβερνητική κρίση εξελίσσεται η νέα έξαρση της υγειονομικής πανδημίας. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Αδωνη Γεωργιάδη-«δεν μας ενδιαφέρουν οι γνώμες των επιστημόνων»-έχει προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις σε πολλούς κυβερνητικούς βουλευτές αλλά υπουργούς. Λέγεται, δε, πως και η υφυπουργός Υγείας, κυρία Γκάγκα, φέρεται ενοχλημένη... καθώς στη πράξη, ακυρώνει, ο υπουργός Ανάπτυξης, την επιστημονική της ιδιότητα ενώ, όπως, υποστηρίζουν πολλοί, τίθεται επί της ουσίας ζήτημα κινδύνου της δημόσιας υγείας. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως με αυτές τις δηλώσεις του, ενίσχυσε ιδιαίτερα τους αντιεμβολιαστες αφού, απαξιώνει τους επιστήμονες. Πολιτικοί κύκλοι, μάλιστα, σημείωναν πως με τις δηλώσεις του, επιρρίπτει τις ευθύνες στον ίδιο το πρωθυπουργό αφού όπως επισήμως ομολόγησε «οι αποφάσεις είναι πολιτικές»!

Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που ο κ. Γεωργιάδης, προχωρούσε στην ακύρωση των επιστημόνων, ο υπεύθυνος Περιφερειάρχης Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη περιοχή του και προτείνει διακαναλική συνέντευξη με τη παρουσία μόνο των επιστημόνων που θα απαντούν απευθείας σε ερωτήσεις των πολιτών. Ο ίδιος, μάλιστα, μιλώντας, πριν λίγο στο τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, αποκάλυψε πως οι ΜΕΘ είναι ήδη γεμάτες. Δεν απέκλεισε, δε, πως τα κρούσματα, θα αυξηθούν, και πως θα επαναληφθεί το περσινό τραγικό γεγονός, που μετά την εορτή του Αγ. Δημητρίου, «γέμισε η Ελλάδα, από κρούσματα». Πολλοί στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειάρχης, δεν αποκλείουν να υπάρξει και νέο lock down, στην ευρύτερη περιοχή, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και τη δημόσια υγεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που στο κυβερνητικό στρατόπεδο, θεωρούν πως το Μαξίμου, έχει αποδεχθεί τη πρόταση Γεωργιάδη για «ανοιχτά όλα. Εστίαση, εμπόριο, τουρισμός κοκ». Μια πρόταση που εδράζεται, όπως λένε οι επιστήμονες στην ανοσία της αγέλης. Μια πολιτική αντίδραση, όμως, που θα οδηγήσει σε αδυναμία φροντίδας την νοσούντων, ακόμη και εμβολιασμένων αλλά κυρίως στην αύξηση των θανάτων.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που οι επιστήμονες που αμφισβητεί ο Αδωνης Γεωργιάδης, εκτιμούν ότι θα υπάρξει γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων και αύξηση των θανάτων ακόμη και σε μικρότερες ηλικίες των 60 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως όλοι πλέον ομολογούν, η ματαίωση των μαθητικών παρελάσεων ανακοινώθηκε με αφορμή το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, αλλά ο πραγματικός λόγος είναι πως είναι ο υπαρκτός κίνδυνος για νέο lock down.

Ουσιαστικά ομολογείται, εμμέσως πλην σαφώς η πλήρης αποτυχία του όλου προγράμματος αντιμετώπισης της πανδημίας.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: