25.10.21

Πρεμιέρα για τον Δακτύλιο...


...με κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στους δρόμους... 

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζονταν από νωρίς το πρωί στους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής,  λόγω και της πρώτης ημέρας εφαρμογής του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας.

Αυξημένη παραμένει η κίνηση στους... δρόμους της Αθήνας από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, με το βροχερό καιρό να δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους. 

Αυξημένη είναι η κίνηση αυτή την ώρα στους περισσότερους δρόμους με αποστάσεις που θέλουν 10 με 15 λεπτά να χρειάζονται πάνω από μισή ώρα.

Σημαντικές καθυστερήσεις θα συναντήσουν οι οδηγοί και στα δύο ρεύματα επί της λεωφόρου  Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού, ενώ ουρά χιλιομέτρων έχει σχηματιστεί στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Νέας Κηφισίας μέχρι και  τη Φιλαδέλφεια.

Αντιμέτωποι με την κίνηση είναι οι οδηγοί και στις λεωφόρους Εθνικής Αντιστάσεως, Ηλιουπόλεως, Ελευθερίου Βενιζέλου και Βουλιαγμένης.

Στα νότια, υπάρχει μποτιλιάρισμα σε κάποια σημεία της λεωφόρου Βουλιαγμένης και της Λεωφόρου Ποσειδώνος ενώ στη Λεωφόρο Υμηττού, στο ύψος της Μονής Καισαριανής, υπάρχουν ουρές αυτοκινήτων, επίσης, σε κάποια σημεία.

Οι περιορισμοί κίνησης στο κέντρο της Αθήνας επιστρέφουν και μαζί τους επιστρέφει και η αναζήτηση εκείνων των διαδρομών που θα «σηκώσουν» το βάρος της κυκλοφορίας των οχημάτων που απαγορεύονται να κινούνται εντός Δακτυλίου. 

Αναφορικά με τον Δακτύλιο, η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται καθημερινά για όλα τα ΙΧ με το σύστημα μονά ζυγά, Δευτέρα ως Πέμπτη από τις 7 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και τις Παρασκευές ως τις 3 το μεσημέρι.

Ελεύθερα θα μπορούν να κινούνται τα αυτοκίνητα EURO-6, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, όλα τα ηλεκτρικά, υβριδικά και φυσικού αερίου και υγραερίου εκ κατασκευής οχήματα.

Οι άδειες των λεγόμενων καθαρών IX θα χορηγούνται Ειδικό Σήμα Κυκλοφορίας Οχήματος στον Δακτύλιο μέσω του gov.gr.

Όσον αφορά στους μόνιμους κατοίκους του δήμου Αθηναίων, θα κάνουν αίτηση στην Πλατφόρμα των Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δήμου, eservices.cityofathens.gr, για να βγάλουν κάρτα εισόδου-εξόδου. Η κάρτα δημιουργείται και εξάγεται αυτόματα από το σύστημα...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: