1.10.21

Όταν ο Συρίγος έπαθε… Μπογδάνο!...


Η γραμμή της κυβέρνησης για τα επεισόδια της Σταυρούπολης ήταν επισήμως η θεωρία των δύο άκρων, καθώς το μήνυμα όλων των κορυφαίων στελεχών και του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν πως «καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» -ακόμη κι αν στην περίπτωση του... 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, η βία προερχόταν μόνο από τους νεοναζί. 

Ωστόσο, ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω -ή, μάλλον, παρακάτω…- ισχυριζόμενος ότι υπήρξε βία και «από όσους βρίσκονταν έξω από το σχολείο». Αυτή η ατάκα του Άγγελου Συρίγου προφανώς δείχνει προσπάθεια αθώωσης των ακροδεξιών, με αποτέλεσμα ακόμη και «γαλάζιοι» να σχολιάζουν ότι ο «πόλεμος» στην Α’ Αθηνών… ήδη ξεκίνησε:
 
με δεδομένο, δηλαδή ότι θα είναι εξαιρετικά σκληρή για όλους η μάχη της επανεκλογής, ο διαγκωνισμός των υποψηφίων έχει ήδη ξεκινήσει. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που είναι ο μόνος -πέραν της Όλγας Κεφαλογιάννη- εκ των νυν βουλευτών χωρίς κυβερνητική θέση, δίνει ήδη διαπιστευτήρια στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους στην Α’ Αθηνών, με συνεχείς παρεμβάσεις που έχουν σαφές ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο. 

Ο έτερος που απευθύνεται σε αυτή τη βάση είναι ο Θάνος Πλεύρης -που ως υπουργός Υγείας έχει προβάδισμα- και έτσι, όλα δείχνουν πως και ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, θα ήθελε ένα κομμάτι της ίδιας εκλογικής πίτας...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: