24.10.21

Εχω κάνει λάθος. Ξεκάθαρα...



Φυσικός εγώ, χημικός αυτή, φιλόλογος η άλλη. Και οι τρεις μας (μωρέ, φτου μας, να μη μας βασκάνω!) δημοσιογράφοι. Αυτές ήταν, μουά παρέμεινα. Αυτές, βλέπεις, πρόκοψαν! Εγιναν μεγάλες και τρανές, με τούφες άσπρες και χρυσές και βγαίνουν μόνο μέρα - μην τις δει το φεγγάρι και ντραπεί... Τρώγομαι με τα ρούχα μου, θα μου πεις. Τρώγομαι; Μιλάμε για μια.. φαγούρα, άλλο πράμα!

Τι το ’θελε το ρημάδι το διδακτορικό; Μπάχαλο τους έκανε ’κεί πάνω στη συμπρωτεύουσα. Στο ΑΠΘ συγκεκριμένα - εκεί που είναι και ο άντρας της αντιπρύτανης. Κάτσε, όμως, να το πιάσω απ’ αρχής... Σπουδάζοντας στο Χημικό, ήταν και στην ΠΑΣΠ. Ξέρεις τι είναι να ’σαι στην ΠΑΣΠ επί ΠΑΣΟΚ; Μεγαλεία τσοχατζοπουλικά! Μετά έγινε δημοσιογράφος στα Mega-λία. Βουλευτίνα δεν βγήκε, μα μήτε σε κακό τής βγήκε. Εγινε ευρωβουλευτής. Της Ν.Δ. όμως, καθώς η πρασινίλα τής είχε ξεβάψει. Για ένα διάστημα, μάλιστα, ήταν και διπλοθεσίτισσα: εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. και ευρωβουλευτής. Αμέ. Γιατί; Γιατί ήξερε. Γιατί είχε μαγειρέψει πριν πεινάσει. Χώμα τον έκανε τον Κωστάκη τον Καραμανλή ως δημοσιογράφος και τον Σαμαρά ώς τα μπούνια στήριξε! Μετά, και τον Κυριάκο. Πίστεψε στο καμάρι μας πριν γίνει μέγας και τρανός, όμορφος και ζουμερός. Ολα αυτά και πληρώνονται και ξεπληρώνονται. Θα ξεχάσω εγώ που έλεγε από τα δελτία πως «Ο Σαμαράς μίλησε ακόμα και με τον Θεό!» το 2012; Είχαμε διάφορους έως τα τότε με λογιώ λογιώ κουσούρια, αλλά κανείς δεν είχε τολμήσει έτσι έντιμα και στακάτα να παραδεχτεί του θεϊκού Λόγου το αληθές! Η Μαρία όμως το ’κανε. Γιατί η Μαρία ξέρει και να μιλάει και να το βουλώνει.

Αυτό ακριβώς έκανε σαν «πήρε στο μαξιλάρι της», όπως είχε πει, την είδηση σχετικά με το ελληνικό χρέος (ότι ήταν υπέρογκο, ότι έφερναν λεφτά με ελικόπτερα και, και, και). Ε, και; Το έκρυψε και μετά βγήκε ο Γιωργάκης, που τώρα έγινε Γιώργος, και μετά μπήκαμε στο ΔΝΤ και μετά στα μνημόνια και, και, και. Κι αν ήταν δημοσιογράφος, τι; Κι αν δουλειά της ήταν η αποκάλυψη της αλήθειας, λοιπόν; Το Μαριώ έδρασε ως «Ελληνίδα» όπως είπε. Εμένα πάλι μού φάνηκε πως έδρασε ως Κινέζα, αλλά λίγα τα λόγια μου. Πάντως, μια χαρά κοιμήθηκε σε κείνο το μαξιλάρι και δυο χαρές ξύπνησε σαν είπε πως «απαγορεύεται οι πολίτες να βρίζουν την αστυνομία από τα μπαλκόνια» (τότε, με τα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη) και πιο πριν όταν την είπε στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, σαν ο τελευταίος μίλησε υπέρ της πορείας της ελληνικής οικονομίας επί ΣΥΡΙΖΑ. Μπαρούτι η δικιά σου!


Το αυτό έγινε και σαν βγήκε στη φόρα πως ένα διδακτορικό που ήθελε να κάνει τώρα στο ΑΠΘ δεν. Δεν, γιατί δεν! Αλλά άμα δεν έχεις μάθει στα δεν, δεν τα δέχεσαι. Καλά, τα πτυχία και τις εργασίες κοίταξαν οι καθηγητές ’κεί πάνω; Εδώ, σου λέει, βραβεύτηκε το 2019 ως «Ευρωβουλευτής της Χρονιάς» για τη Βιομηχανία, την Ερευνα και την Καινοτομία, θες κι άλλο;

Κι άλλο θέλει η άλλη. Που από φιλόλογος το 1974 (στη χούντα, άραγε, τι έκανε;) σ’ ένα σχολείο στην Αταλάντη, μόλις δύο μήνες μετά μπήκε στο υπουργείο Πολιτισμού. Και μετά, στην ΕΡΤ διευθύντρια. Και μετά έγινε διδάκτωρ Ιστορίας - στο ΑΠΘ και δαύτη. Και αμέσως μετά (αμέσως όμως) εξελέγη επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ. Και μετά ήθελε να γίνει και αναπληρώτρια... Το τι έγινε τότε, μην το συζητάς. Τσούρμο οι φοιτητές να διαδηλώνουν εναντίον της. Η Λευκή Τούφα όμως δεν σκαμπάζει από δεν. Και εκπρόσωπος Τάφου έγινε και σαν ο τάφος βγήκε σκάρτος, έγινε η αυτή. Η τέτοια, ντε. Που είναι δίπλα στην άλλη, που τσιμεντώνει ό,τι βρει. Α, είχε και καλοπληρωμένη θέση σε «Ωνάσειο» και «Ντυνάν» - τετραπλοθεσίτισσα η δικιά σου! Τα πώς και τα γιατί, μην τα ρωτάς.

Εγώ, όμως, θα ρωτήσω: Σαν η Μαριώ και η Αννούλα έχουν τέτοιες πορείες, μ’ ολάκερη την οδοντοστοιχία τους καμωμένες, έχω ή δεν έχω κάνει κάπου λάθος;

[Απάντηση: Ξεκάθαρα!]

Νόρα Ράλλη

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: