25.10.21

Πυροβολούσε στην ταράτσα...


...και κακοποιούσε τη μητέρα του...

Την Τετάρτη θα απολογηθεί ο 40χρονος, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου πυροβόλησε και σκότωσε έναν 43χρονο και τραυμάτισε έναν ακόμα που εκτελούσαν εργασίες σε εγκατάσταση φυσικού αερίου, στη Νέα Ερυθραία.

Ο δράστης, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθη στο σπίτι του, στην οδό Σκουφά μερικά μόλις μέτρα... μακριά από το σημείο της ένοπλης επίθεσης και χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του κατηγορούμενου, ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Ο δράστης της Νέας Ερυθραίας παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού ανακριτή και ζήτησε και πήρε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί.

Ο 40χρονος «σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε απασχολήσει ξανά τη γειτονιά στο παρελθόν, ενώ ήταν γείτονας με το ένα εκ των δυο από θυμάτων του. Από τις μαρτυρίες γνωστών και γειτόνων προκύπτει ότι αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ και πριν από το φονικό επεισόδιο είχε πυροβολήσει από την ταράτσα του. Ο λογαριασμός του, παράλληλα, στο Facebook δίνει αποκαλυπτικά στοιχεία για την προωπικότητά του: όπλα, σπαθιά, μαύρη μαγεία... Όπως αποκαλύπτουν, δε, γείτονές του ο 40χρονος φέρεται να κακοποιούσε τη μητέρα του.

Ο 40χρονος φέρεται να κακοποιούσε τη μητέρα του, λένε οι γείτονες

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο δράστης είχε ασχοληθεί και με σατανιστική οργάνωση στο εξωτερικό. «Έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια στο ψυχιατρείο. Θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει κάποιοι έστω και παρά τη θέλησή του, να κλειστεί σε κλινική. Είχε παραισθήσεις. Έβλεπε να τον ζώνουν εκατοντάδες αράχνες. Όταν είχε νέα ψυχωσικά επεισόδια, εμμονές μπήκε για δεύτερη φορά στο ψυχιατρείο» ανέφερε οικογενειακός φίλος του «σαμουράι».

Τη στιγμή του εγκλήματος η γειτονιά πάγωσε: «Βλέπαμε που λάμπανε τα μάτια του περίεργα και ζούσαμε με μία τρομοκρατία εδώ...Έκανε συνεχώς δοκιμές με φλόμπερ σε έναν στόχο που μοιάζει με ανθρώπινο. Πυροβολούσε συνεχώς πουλιά, γάτες. Ο γιος μου είχε παρκάρει το αμάξι από κάτω μία φορά και πήγε με τις κορούλες του στο δρόμο και αυτό έριχνε και έπεσαν τα σκάγια κάτω» ανέφερε η μητέρα του τραυματία.

Ακόμα και άνθρωποι του περιβάλλοντός του, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, παραδέχονται πώς ο 40χρονος έχρηζε παρακολούθησης.

Όπως αποκαλύπτεται, ακόμα, και η μητέρα του 40χρονου, συνταξιούχος γιατρός, δεν ήταν κατάκοιτη, αλλά φοβόταν να μιλήσει, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων ο γιος της την κακοποιούσε.

«Η μητέρα του μού λέει τρέμω να ανοίξει η πόρτα και να μπει ο γιος μου... Της λέω, σε κακοποιεί λεκτικά; ναι... Μήπως και κάτι παραπάνω; Και κάτι παραπάνω...» ανέφερε γειτόνισσα.

Όπως λένε οι μαρτυρίες των περιοίκων πολύ συχνά ο άνδρας κυκλοφορούσε νυχτερινές ώρες με κουκούλα στο κεφάλι, να περπατάει προκλητικά και να κοιτάει έντονα άλλους περαστικούς. Αρκετοί είχαν απευθυνθεί στην αστυνομία χωρίς να έχει γίνει κάτι.

Ξεσπά ο αδερφός του νεκρού: «Πώς είναι έξω ο ψυχάκιας»

Στο μεταξύ, κοινό μυστικό μεταξύ των γειτόνων ήταν η περίεργη συμπεριφορά του 40χρονου δράστη. Από το δώμα της ταράτσας του σπιτιού του, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του protothema.gr έβγαινε ο δράστης ντυμένος «σαμουράι» πυροβολώντας στον αέρα και κρεμούσε ανδρείκελα προκαλώντας φόβο στους περίοικους. Σε αυτό το σπίτι βρήκε η αστυνομία σπαθιά, όπλα και σφαίρες μερικά από τα οποία κράδαινε ο 40χρονος επιδεικνύοντάς τα στους γείτονές του.

Την ώρα που η αστυνομία συνεχίζει να συλλέγει πληροφορίες για τη δραστηριότητα του 40χρονου, ο αδερφός του άτυχου άνδρα που έχασε τη ζωή του από τα πυρά του δράστη ξεσπά αποκλειστικά στο protothema.gr

«Mας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν «τρέξτε στο ΚΑΤ». Δεν τον πρόλαβα τον αδερφό μου. Είχε ήδη φύγει από τη ζωή. Πώς γίνεται έναν ψυχάκια, να τον αφήνουν ελεύθερο από το ψυχιατρείο με χαρτί στα χέρια, να κυκλοφορεί ελεύθερος και να έχει ολόκληρο οπλισμό στο σπίτι του και να θερίζει κόσμο. Από που τα βρήκε, ποιος του τα έδωσε όλα αυτά. Δεν μπορώ να το πιστέψω.. Να φοβόμαστε να βγούμε έξω. Ο αδερφός μου έφυγε άδικα και δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου αυτό το πράγμα. Πρέπει κάτι να αλλάξει γιατί θα υπάρξουν κι άλλα θύματα σε όλη την Ελλάδα, δυστυχώς» λέει στο protothema.gr ο αδερφός του άνδρα που έφυγε από τη ζωή  το μεσημέρι του Σαββάτου από τα πυρά του 40χρονου δράστη...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: