26.10.21

Οι ζωές των άλλων...


Αρθρογράφος της «Καθημερινής» έγραψε στο Twitter για το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.»: «Σε λίγο είμαι σίγουρος πως θα έχετε πρωτοσέλιδο “και οι ζωές των Τούρκων μετράνε”». 

Θα παρακαλούσαμε τον συνάδελφο να μας κάνει μια λίστα λοιπόν με εκείνους των οποίων η ζωή μετράει ώστε την επόμενη φορά να μην... «αξιολογήσουμε» λάθος. Επίσης θα είχε νόημα να μας πει αν κάπως έτσι σκέφτηκε και ο Χίτλερ πριν εξοντώσει 6 εκατομμύρια Εβραίους και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Ρομά, ομοφυλόφιλους και κομμουνιστές.

Η εφημερίδα «Δημοκρατία» στο κύριο άρθρο της έγραφε χθες: «Οι Ελληνες ένιωσαν συγκίνηση, θαυμασμό και ψυχολογική ταύτιση με τα παλικάρια της ΕΛ.ΑΣ. που προσπάθησαν να σταματήσουν την ομάδα των διαρρηκτών, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο…». Ισως χρειάζεται κάπως να μας εξηγήσει το επιτελείο της εφημερίδας ποιες ακριβώς κατηγορίες Ελλήνων ένιωσαν αυτήν την περηφάνια.

Σε ανάλογο μισαλλόδοξο έως ακραίο ρατσιστικό στιλ κινήθηκαν και πολλοί επώνυμοι δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΗΕΑ. Για τους εκτός δημοσιογραφικού κλάδου ντελάληδες δεν μας πέφτει λόγος. 

Αλλά για τους εντός οφείλουν να γνωρίζουν ότι παρόμοια κηρύγματα, ακραίοι χαρακτηρισμοί για κατηγορίες πολιτών και απαράδεκτοι συσχετισμοί πέρα από τα όρια της υποτιθέμενης δεοντολογίας αγγίζουν τον πυρήνα ενός δημοκρατικού πολιτεύματος.
Συγχαρητήρια και παράσημα στους αστυνομικούς έδωσαν φυσικά και όλες οι ακροδεξιές πτέρυγες του «δημοκρατικού» τόξου.

Θυμίζουμε τα λόγια του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι μετά τη δολοφονία του 15χρονου Καλτεζά από τον αστυνομικό Μελίστα στην επέτειο του Πολυτεχνείου το 1985: «Ανάμεσα σ’ ένα παιδί 15 χρόνων με μολότοφ κι έναν τριαντάρη εκπαιδευμένο αστυνομικό με πιστόλι, εγώ είμαι πάντα με το μέρος του παιδιού»...

Α.Ψ.

Παρασκήνια

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: