26.10.21

«Γύφτοι, γύφτοι τα φτιάξαν τα καρφιά»...


"
Όλο αυτό το πλυντήριο που γίνεται από τα γνωστά ΜΜΕ, τους γνωστούς δημοσιογράφους, τους γνωστούς βουλευτές, τους γνωστούς υπουργούς, τα γνωστά προφίλ στα social media έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Τον ρατσισμό."...
Ο «σεσημασμένος» αποδείχθηκε ότι είχε λευκό ποινικό μητρώο.

Ο «ένοπλος» αποδείχθηκε άοπλος.

Ο «οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου» αποδείχθηκε ότι ήταν συνεπιβάτης.

Οι «20 σφαίρες» αποδείχθηκαν ότι ήταν 38 σφαίρες.

Ο... «εμβολισμός των μηχανών» αποδείχθηκε ότι ήταν προσπάθεια απεγκλωβισμού.

Οι επτά χτυπημένες μηχανές αποδείχθηκε ότι ήταν μία χτυπημένη μηχανή.

Οι «επτά τραυματίες αστυνομικοί» αποδείχθηκε ότι ήταν κανένας τραυματισμός.

Ποιοι και για ποιον λόγο έδωσαν διαρροή τα παραπάνω ψέματα που δημοσιεύτηκαν σε site της αρεσκείας τους και δυστυχώς από εκεί αναδημοσιεύτηκαν από πολλά άλλα;

Είχαν κάτι να κρύψουν ή να καλύψουν; Κι αν ναι, γιατί; Αφού όλα έγιναν νόμιμα και προβλεπόμενα. Τι όχι;

*** Πάμε και στην εντολή του κέντρου, το οποίο διαβίβασε στους αστυνομικούς να σταματήσουν κάθε εμπλοκή με το όχημα, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον Άδωνη ως «παράνομη» κι από τους συναδέλφους τους, συνδικαλιστές, τηλεπαραθυρίζοντες, ως «πρωτάκουστη». Το αν έπρεπε να δοθεί ή όχι κι αν είναι σωστή και νόμιμη μπορεί να εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο. Σε πρώτο χρόνο η Δικαιοσύνη οφείλει να εξετάσει να δόθηκε.

Και σύμφωνα με την «Καθημερινή», η οποία δημοσίευσε πληροφορίες από τις υπηρεσιακές αναφορές των αστυνομικών, σύμφωνα με τις οποίες, μετά από διαταγή του επικεφαλής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, ο αξιωματικός που εκτελούσε χρέη προϊσταμένου στο Κέντρο Επιχειρήσεων στην αναφορά του επισημαίνει ότι ύψωσε τον τόνο της φωνής του και έδωσε εντολή στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να μη συνεχίσουν να ακολουθούν το όχημα ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός των αστυνομικών ή των υπόπτων αλλά και διερχόμενων πολιτών.

«Διαβιβάστηκε πολλάκις σε αυστηρό και έντονο τόνο προκειμένου καμία ομάδα να μην εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο με το ανωτέρω όχημα» καταθέτει, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

*** Άρα αν λάβουμε τα παραπάνω, οι αστυνομικοί έδρασαν με δική τους πρωτοβουλία. Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό; Έχουν δικαίωμα να εμπλακούν σε καταδίωξη χωρίς να ενημερώσουν; Και τέλος τέλος, έχουν δικαίωμα να σκοτώσουν επειδή κάποιος έκλεψε ένα αμάξι; Κι αν σήμερα αυτό, αύριο τι; Δεν μου αρέσει η φάτσα σου, μπαμ και κάτω;

*** Φαντάζομαι όλα αυτά θα εξεταστούν, αλλά για την ώρα η φάση βρωμάει που λένε και στο χωριό μού. Όπως βρώμαγε και η δολοφονία του 21χρονου Ρομά, το 2001, Μαρίνου Χριστόπουλου. Για όσους δεν θυμούνται, googlάρετε να σας σηκωθεί η τρίχα.


*** Τώρα τι λέει ο Άδωνις και τι δεν λέει, τον ξέρουμε δα. Θυμάστε το αλησμόνητο εκείνο tweet που είχε κάνει μετά τις ματωμένες φράουλες της Μανωλάδας το 2013, απαντώντας στην αξέχαστη Σέση Καραγιαννίδου; Δεν πειράζει, το θυμάμαι εγώ.



 

*** Όλο αυτό το πλυντήριο που γίνεται από τα γνωστά ΜΜΕ, τους γνωστούς δημοσιογράφους, τους γνωστούς βουλευτές, τους γνωστούς υπουργούς, τα γνωστά προφίλ στα social media έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Τον ρατσισμό.

*** «Γιατί η αλήθεια είναι πικρή
κι έχουν οι άνθρωποι καρφί.
Δέκα αλήθειες αν θα πεις,
δέκα φορές θα σταυρωθείς.
Και τότε, και τότε οι  άνθρωποι θα πουν ξανά:
Γύφτοι, Γύφτοι τα φτιάξαν τα καρφιά».

Τραγουδούσε ο 85χρονος πλέον και επίσης Ρομά, Κώστας Χατζής, στο τραγούδι του «Τα καρφιά».

*** Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στο Πέραμα. Και φυσικά έπεσε ξύλο. Έχετε ακούσει διμοιρίτη να λέει στην ομάδα του «δείρτε τους»; Ακούστε εδώ:



*** 54 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο το τελευταίο αποτέλεσμα της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας. Ο Μητσοτάκης και η αριστοπαρέα του είναι υπεύθυνοι για τις αποφάσεις, για τα καλά και τα κακά. Όχι οι ειδικοί. Δεν το λέω εγώ, το είπε ορθά κοφτά ο Άδωνις. 


 Άρα φαντάζομαι χρεώνονται και τους νεκρούς, όχι μόνο την επιτυχία του πρώτου κύματος που βγαίναμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε. Ε; 
 *** Πώς να αισθάνονται άραγε όλοι αυτοί οι ειδικοί που βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα κάθε πρωί και λένε «προτείνουμε αυτό, ελέγχουμε το άλλο, θα πρέπει να κοιτάξουμε εκείνο», ακούγοντας τον Άδωνη να λέει «εμείς αποφασίζουμε»; Εγώ πάντως ή θα αποχωρούσα από την Επιτροπή ή θα τους έκανα ρεζίλι των σκυλιών και των γατιών βγάζοντας στη δημοσιότητα όλες τις προτάσεις που θα είχαμε κάνει ως Επιτροπή. Αλλά θα μου πεις εγώ δεν βγαίνω στα τηλεπαράθυρα για να ξέρω τι πρέπει να κάνω. 
 *** Πέθανε και η Φώφη Γεννηματά. Έτσι αναπάντεχα και ενώ όλα έδειχναν, τουλάχιστον τις πρώτες μέρες της εισαγωγής της στον «Ευαγγελισμό», ότι θα βγει νικήτρια κι απ’ αυτή τη μάχη. Έφυγε νέα, αξιοπρεπής, δυναμική και γράφοντας τη δική της ιστορία στον ανδροκρατούμενο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Θα τη θυμόμαστε με συμπάθεια. 

 Η ΝΤΑΜΑ

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: