1.10.21

Η κυβερνητική ανοχή αφήνει ανοχύρωτα τα σχολεία στους ναζί...


Η υιοθέτηση της θεωρίας των δύο άκρων από πληθώρα κυβερνητικών στελεχών αποθρασύνει τις ναζιστικές συμμορίες που «αλωνίζουν» σε διάφορα σχολεία. 

Στη δυτική Θεσσαλονίκη, μετά τη Σταυρούπολη, όπου μόλις σήμερα - μετά από τέσσερις ημέρες σοβαρών επεισοδίων - η αστυνομία δέησε να αποκλείσει το τεράστιο... συγκρότημα του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ των περίπου χιλίων μαθητών, στο οποίο κατά πως φαίνεται έχει στηθεί «φωλιά» στρατολόγησης στην επιχείρηση «επανασύστασης του μύθου της Χρυσής Αυγής», από χθες το «πεδίο της μάχης» έχει μεταφερθεί στο 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, με σοβαρά επεισόδια να βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί. 

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι αστυνομικοί προχώρησαν σε 15 προσαγωγές ατόμων, από τα περίπου 50 που ξεκίνησαν νωρίτερα με πορεία από το ΕΠΑΛ του Ευόσμου προς τους Αμπελόκηπους, όπου κατευθύνονταν προς το εκεί ΕΠΑΛ. Στη διάρκειά της, κάποιοι πέταξαν σε βάρος πέτρες και άλλα αντικείμενα και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό. Μέχρι στιγμής, επίσημα η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει ανακοινώσει στοιχεία για προσαγωγές ή συλλήψεις.

Νωρίς το πρωί η ομάδα των ατόμων, πολλά από τα οποία με καλυμμένα τα πρόσωπα και αναμμένους πυρσούς, έφτιαξε οδοφράγματα μπροστά από το σχολείο (στην οδό Σμύρνης) με κάδους απορριμμάτων σε κάποιους από τους οποίους έβαλε φωτιά. Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, οι καθηγητές βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από το σχολικό κτίριο, χωρίς καν να προσπαθούν να πλησιάσουν».

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι νεαροί φέρονταν να εκτοξεύουν κροτίδες στον δρόμο, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το σχολείο. Μάλιστα, έγινε και χρήση καπνογόνου, ενώ, οι συγκεντρωμένοι ανήρτησαν και πανό, με το μήνυμα «Θέλουμε σχολεία ελληνικά, Ελλάς ή τέφρα».

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν μεταξύ των ατόμων βρίσκονται μαθητές του σχολείου, σίγουρα πάντως υπάρχουν ανήλικοι.

Οι άγνωστοι επιτέθηκαν κατά δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σχολείο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν πολύ αργότερα, παρά το γεγονός ότι και χθες σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, πάλι από ομάδα κουκουλοφόρων οι οποίοι είχαν επίσης επιτεθεί με ρίψη αντικειμένων και τραμπουκισμούς σε φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους.

Στην Σταυρούπολη, μετά τα έκτροπα των προηγούμενων ημερών, έντονη είναι η αστυνομική παρουσία γύρω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, με τις δυνάμεις καταστολής να απαγορεύουν την είσοδο σε όσους προσπαθούν να προσεγγίσουν το σχολικό συγκρότημα.

Νωρίς το πρωί, σημειώθηκε ένταση ανάμεσα σε αστυνομικούς και μέλη του Συλλόγου Γονέων που απαίτησαν να τους επιτραπεί η είσοδος στο σχολείο.

Όπως μεταδίδουν τοπικές ιστοσελίδες, οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν την ΕΛ.ΑΣ. για τη στάση της και ζητούν να πλησιάσουν για να μιλήσουν με τους διευθυντές των δύο σχολείων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, έχει ήδη συνομιλήσει με τον υποδιευθυντή του σχολείου για να αποδεχθεί το αίτημά τους να εισέλθουν εντός του κτιρίου. «Το σχολείο ανοίγει για τους φασίστες αλλά όχι για την ομοσπονδία γονέων», τόνισε ο κ. Κοκονάς.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία ταυτοποίησης μαθητών του σχολείου, που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση με πέτρες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα μέσα από τον αύλειο σχολικό χώρο προς τη μεριά διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο την Τρίτη και την Τετάρτη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κοκονάς έκανε λόγο για εκπαιδευτικούς που έχουν τρομοκρατηθεί από όσα βίωσαν τις προηγούμενες ημέρες. «Θεωρούμε ότι έχει καθυστερήσει η ταυτοποίηση όλων των δραστών», δήλωσε, ζητώντας «να προχωρήσουν όλες οι εκπαιδευτικές διαδικασίες, για να απομακρυνθούν αυτά τα παραβατικά στοιχεία από το σχολείο».

«Η κατάσταση φυσικά εξομαλύνεται, σιγά- σιγά, επιστρέφουν οι μαθητές μέσα στο σχολείο, αλλά το ζήτημα είναι ότι αυτό που προέκυψε τις τελευταίες μέρες στο ΕΠΑΛ είναι κάτι που υπάρχει από καιρό, δεν μας κάνει να πέφτουμε από τα σύννεφα», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι «οι εκπαιδευτικοί ξέρουν τι γίνεται μέσα στην τάξη, βλέπουν αυτούς τους μαθητές εδώ και ενάμιση μήνα που ξεκίνησε το σχολείο, γνωρίζουν πολύ καλά και γνωρίζουν και από τις προηγούμενες χρονιές, δεν είναι κάτι καινούργιο».

Τη δολοφονική δράση φασιστών στα σχολεία καταγγέλλουν εργατικά σωματεία, γονείς, εκπαιδευτικοί

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν λίγο πριν το μεσημέρι εκπαιδευτικοί - εκλεγμένοι σε ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι του γονεϊκού κινήματος, εργατικών σωματείων, μαζικών φορέων, σύλλογοι και ομάδες της ΟΓΕ, καταγγέλλοντας τη δολοφονική δράση των φασιστών σε σχολεία της πόλης. 

Στην Αχαΐα, όπου παρατηρείται τσουνάμι καταλήψεων σε σχολικές μονάδες, με τους μαθητές να διεκδικούν κατάργηση της ελάχιστης βάση εισαγωγής (ΕΒΕ), κάλυψη θέσεων διδασκόντων, διδασκαλία όλων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, αλλά και μέτρα πρόληψης για τον έλεγχο της πανδημίας, σήμερα σημειώθηκαν επεισόδια στο 2ο ΕΠΑΛ της Πάτρας, με δύο μαθητές τραυματίες…

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: