18.10.21

Κλείνει εκατοντάδες τμήματα για να μην κάνει προσλήψεις...


Την ανάλγητη πολιτική τους στο χώρο της Παιδείας συνεχίζουν η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Νίκη Κεραμέως. Ένα και πλέον μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων και ενώ η πανδημία σαρώνει στην ηλικιακή ομάδα των μαθητών, η υπουργός Παιδείας έδωσε εντολή για μπαράζ συγχωνεύσεων τμημάτων σε σχολεία όλης της χώρας, με... αποτέλεσμα τη δημιουργία πολυπληθών τάξεων, στις οποίες θα στοιβάζονται 27 και 28 μαθητές. 

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους γονείς, που απαιτούν να παρθεί πίσω αυτή η απόφαση, καθώς ο κίνδυνος της ανεξέλεγκτης διασποράς εντός των σχολικών μονάδων είναι δεδομένος. Μάλιστα, τοπικοί σύλλογοι εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ, μαζί με ενώσεις γονέων, διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1.30 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα έξω από το υπουργείο Παιδείας. Ζητούν να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα, να υπάρχουν 15 μαθητές ανά τάξη, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων, καθώς και να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις.

«Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ από τη μια, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών, την ίδια στιγμή που όλοι οι ειδικοί μιλάνε για έξαρση της πανδημίας, ιδιαίτερα στη νεολαία. Από την άλλη, αγνοούν τα τεράστια μορφωτικά και εκπαιδευτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί, με τα σχολεία κλειστά για σχεδόν 2 χρόνια, και στοιβάζουν σαν “σαρδέλες” τα παιδιά μέσα στα τμήματα» υπογραμμίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά στο κάλεσμά της στην κινητοποίηση.

«Το Υπουργείο προσπαθεί να εξαφανίσει με τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, κενά που η ίδια η Υπουργός ομολόγησε σε πρόσφατη συνέντευξή και για τα οποία ξεδιάντροπα κατηγόρησε τους καρκινοπαθείς συναδέλφους και τις εγκυμονούσες συναδέλφισσες, επειδή παίρνουν τις άδειες που δικαιούνται! Η απανθρωπιά σε όλο της το μεγαλείο!» τονίζει...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: