5.10.21

Αλλαγές στα κρυφά από το ΑΠΕ...


Προσλήψεις από το παράθυρο και συμβόλαια πενταετίας...

Αιφνιδιαστικά, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση, τέσσερα μέλη του ΔΣ του Αθηναϊκού Πρακτορείου αποφάσισαν την αλλαγή του καταστατικού, προκαλώντας σεισμό αντιδράσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η αλλαγή του καταστατικού προβλέπει μοντέλο λειτουργίας… ΕΡΤ. 

Δίνεται η... δυνατότητα πολλών προσλήψεων από την αγορά σε θέσεις ευθύνης με πενταετή συμβόλαια, εξωτερικές προσλήψεις για θέσεις αρχισυντακτών, με το τελικό κριτήριο της προσωπικής συνέντευξης, αυξάνεται ο αριθμός των συμβούλων, που προσλαμβάνονται με απόφαση του προέδρου και άγνωστο ύψος αμοιβής, καταργείται η διεύθυνση Μακεδονίας-Θράκης και γίνεται αυτοτελές τμήμα, οι αρμοδιότητες του οποίου θα καθορίζονται από τον πρόεδρο!

Καταπώς φαίνεται καταργείται και το ραδιόφωνο «Πρακτορείο FM». Οι αποφάσεις του ΔΣ μπορούν να λαμβάνονται χωρίς συνεδρίαση, με απλή υπογραφή των πρακτικών.

To επιχείρημα της διοίκησης του ΑΠΕ είναι η αναγκαία τεχνολογική αναβάθμιση και ότι αναμένεται επιχορήγηση ύψους 10 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την αντικατάσταση του πληροφοριακού συστήματος. 

Το επιχείρημα, όπως διατυπώνεται, προκαλεί επιπλέον ερωτηματικά για τους στόχους της αλλαγής του καταστατικού, καθώς τίθεται ως προϋπόθεση της ενίσχυσης για την ψηφιακή αναβάθμισή του! Ο τρόπος με τον οποίο ελήφθη η απόφαση αλλαγής του καταστατικού αλλά και όσα αυτό προβλέπει έχουν προκαλέσει ευρείες αντιδράσεις.

Εξαίρεση αποτελούν οι συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι εμφανίστηκαν φανατικά υπέρ των αλλαγών, ωστόσο στην ΕΣΗΕΑ, στην ΕΣΗΕΜΘ και στην ΠΟΕΣΥ υπάρχει κλίμα αγανάκτησης και προτίθενται να ζητήσουν την απόσυρσή του...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: