21.10.21

Καταγγελίες για παρατυπίες στο ΚΙΝΑΛ...


Σήμερα λήγει η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων στο Κίνημα Αλλαγής για την προεδρία του κόμματος και όλα δείχνουν πως όσοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τη θέση, θα καταθέσουν στη Χαριλάου Τρικούπη τις απαιτούμενες υπογραφές στήριξης που θα πρέπει να είναι είτε 5.000 από μέλη του... κόμματος, είτε από το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, που αντιστοιχεί σε 45 πρόσωπα.

Κανονικά το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η διασταύρωση αυτών των υπογραφών αφού στο κόμμα έχουν φτάσει ήδη σοβαρές καταγγελίες πως υπάρχουν μέλη του ΚΙΝΑΛ που έχουν υπογράψει υπέρ δύο ή ακόμη και τριών υποψηφίων.

Το καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής όμως, είναι ξεκάθαρο. Κάθε μέλος έχει τη δυνατότητα να υπογράψει μονάχα υπέρ ενός υποψήφιου προέδρου. Άρα κανονικά θα πρέπει να ελεγχθούν μια προς μια οι υπογραφές, κάτι που μόνο εύκολο δεν φαντάζει αφού καταρχάς αυτό θα απαιτούσε πολύ χρόνο και οι εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου δεν είναι μακριά και αφετέρου θα προκαλούσε έντονες τριβές μεταξύ των υποψηφίων.

Άρα όπως όλα δείχνουν, η Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) θα κάνει τα «στραβά μάτια» και επί της ουσίας θα εγκρίνει όλους τους υποψήφιους με πολιτική απόφαση…

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: