25.10.21

Ενιωσε οργή ο Αντώνης Σρόιτερ...


Η «Αυτοψία» του Alpha, η εκπομπή που παρουσιάζει ο Αντώνης Σρόιτερ, επισκέφτηκε την προηγούμενη Πέμπτη τη φυλακή της Τρίπολης, τη φυλακή δηλαδή όπου κρατούνται όσοι έχουν διαπράξει ή κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα. Εκεί κρατούνται... και ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Εξαιρετική η χρονική συγκυρία για μια τέτοια εκπομπή, ποιος έχει αντίρρηση; Ειδικά αν θέλεις να παρουσιάσεις μια ειδυλλιακή εικόνα. Διότι αυτό έκανε η εκπομπή: τέτοια φυλακή με τόσες ανέσεις, τύφλα να έχουν τα πεντάστερα ξενοδοχεία. Και ποιος δίνει μία για τα βιασμένα παιδάκια και τις βιασμένες γυναίκες; Η εκπομπή μάς παρουσίασε μια καταπληκτική φυλακή, μερικούς καταπληκτικούς δεσμοφύλακες, έναν καταπληκτικό διευθυντή της φυλακής και μια καταπληκτική γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής (τη γνωστή κ. Νικολάου των απευθείας αναθέσεων). Ολα σούπερ, λοιπόν.

Και πιο σούπερ η παράσταση για το 1821 που έστησε μέσα στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης. Καμία φωνή για τα θύματα, όλα καλά για τους θύτες που έχουν και δική τους τηλεόραση στα κρεβάτια τους - ακόμα μία καινοτομία του (καταπληκτικού) διευθυντή των Φυλακών Τριπόλεως. Ο επίλογος της εκπομπής ήταν ακόμα πιο τραγικός και δημοσιογραφικά αντιδεοντολογικός.

Βγήκε ο Αντώνης Σρόιτερ και «άδειασε» τους κρατούμενους από τους οποίους πήρε συνέντευξη νωρίτερα! Απίστευτο, αλλά αληθινό. Δεν ήξερε για ποια αδικήματα κατηγορούνταν όσο συνομιλούσε μαζί τους, είπε, το έμαθε αργότερα μέσω google και οργίστηκε. Από πού να το πιάσεις αλήθεια...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: