19.10.21

Με τη σάτιρα τα βάζει το ΕΣΡ...



Μετά το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», για εκπομπή του 2016 που αφορούσε τον Σόιμπλε το Ραδιοτηλεοπτικό έβαλε στο στόχαστρο την «Ελληνοφρένεια».
 
Την επιμονή του με τη σάτιρα δείχνει... για άλλη μια φορά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αυτή τη φορά βάζοντας στο στόχαστρο την «Ελληνοφρένεια». Κι ενώ στην ελληνική τηλεόραση πολλάκις διαδραματίζονται «τέρατα», το ΕΣΡ απασχολείται μονάχα με την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» και την «Ελληνοφρένεια».

Η επίμαχη εκπομπή του Λαζόπουλου μεταδόθηκε από τον Αlpha τον Φεβρουάριο του 2016 και αφορούσε ίσως το πιο μισητό πρόσωπο την εποχή εκείνη στη χώρα, τον Β. Σόιμπλε.  Ήδη ο Λ. Λαζόπουλος έχει παραδεχτεί το ατόπημα. Η δεύτερη περίπτωση αφορά παραβίαση της «απαγόρευσης δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου» και την υποχρέωση «σεβασμού της αξίας του ατόμου και της γυναικείας αξιοπρέπειας». Τι μπορεί να σκεφτεί κανείς για μια τέτοια καταστρατήγηση του νόμου; Ποιες είναι οι εκπομπές που συστηματικά κακοποιούν τη γυναικεία αξιοπρέπεια; Ανεξαρτήτως απάντησης, το ΕΣΡ κυνηγάει την «Ελληνοφρένεια», και συγκεκριμένα την εκπομπή που μεταδόθηκε από τον Alpha στις 30 Μαΐου 2017.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: