2.10.21

Η "Καθημερινή" αποδομεί δύο υπουργούς του Μητσοτάκη...



Kριτική κατά δύο υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη ασκεί η «Καθημερινή» μέσω άρθρων του Πάσχου Μανδραβέλη. Συγκεκριμένα ο αρθρογράφος αποδομεί το νέο υπουργό ΠΡΟΠΟ.. Τάκη Θεοδωρικάκο με αφορμή...  το δελτίο Τύπου για τις σελίδες «ψεκασμένων» αντιεμβολιαστών ενώ ασκεί κριτική στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την «περίεργη πρωτοβουλία της να ακυρώσει την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής (του δικού της υπουργείου) για την επιχορήγηση του έργου "Δημιουργία ψηφιακής βάσης δεδομένων μνημείων του λόγου των Ελλήνων Βλάχων"».
➤ Ο Μανδραβέλης αναφερόμενος στα αδικήματα που διερευνώνται, σε ότι αφορά τη «διασπορά ψευδών ειδήσεων», σημειώνει -για τον Τάκη Θεοδωρικάκο- πως «με βάση αυτό θα έπρεπε να συλλαμβάνονται πρώτοι απ΄όλους διάφοροι ιερείς που κηρύσσουν αντιεμβολιαστικές ανοησίες», για να συμπληρώσει:

 

«Διότι όπως και να το κάνουμε, έχει διαφορετική επίδραση ένας εκπρόσωπος του Θεού στον ναό και άλλη ο ψεκασμένος της Νέας Σμύρνης στο Facebook».
Η πλήρης αποδόμηση του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου γίνεται στο τέλος του άρθρου:
«Θα συμφωνήσουμε ότι ο νέος υπουργός κάτι πρέπει να δείξει και η κυβέρνηση κάτι πρέπει να πει ότι κάνει για τους αντιεμβολιαστές. Μόνο που η χρήση της Δικαιοσύνης για επικοινωνιακούς σκοπούς θα έχει χειρότερα αποτελέσματα από το να γελάει στο τέλος κάθε ψεκασμένος».
➤ Για την υπουργό Πολιτισμού, ο Πάσχος Μανδραβέλης γράφει ότι έχει στο παλμαρέ της το θλιβερό πυροτέχνημα της Αμφίπολης, όταν συνέβαλε στη δημιουργία πατριωτικών ονειρώξεων περί τάφου του Μεγαλέξανδρου και άλλα εθνικιστικά τερπνά και με αφορμή τη ακύρωση της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής για την επιχορήγηση του έργου "Δημιουργία ψηφιακής βάσης δεδομένων μνημείων του λόγου των Ελλήνων Βλάχων"», σχολιάζει:
"Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποια προσωπική ατζέντα της κ. Μενδώνη· οι πολιτικοί κάνουν ρουσφέτια μοιράζοντας λεφτά κι όχι κόβοντας. Ούτε η επιχορήγηση «έπεσε θύμα της ακροδεξιάς στροφής της Ν.Δ.», όπως λένε οι κυρίες Αναγνωστοπούλου και Τζούφη. Τουλάχιστον, όχι ακριβώς. Περισσότερο είναι ο φόβος από την Ακροδεξιά που στοιχειώνει πλέον αυτήν την κυβέρνηση. Η υπουργός προφανώς φοβήθηκε ότι μπορεί να μπλέξει με μειονοτικά ζητήματα και γι’ αυτό αποφάσισε και διέταξε. Τόσα της είπαν, τόσα λέει. Μειονοτικά ζητήματα με τους Βλάχους δεν υπάρχουν –-ο γράφων είναι βλάχικης καταγωγής–, αλλά όπως δείχνει η ιστορική εμπειρία, με τέτοιου τύπου αυθαιρεσίες φτιάχνονται.

 

Δυστυχώς, τα πράγματα είναι χειρότερα από την απόφαση της κ. Μενδώνη. Αυτό είναι μία μόνο ψηφίδα ακροδεξιάς διολίσθησης της κυβέρνησης, λόγω του απατηλού φόβου της Ακροδεξιάς. Υπάρχουν πολλές ακόμη και γι’ αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε…".

πηγη zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια: