15.10.21

Με… «μέτρο» το «μπράβο» Μητσοτάκη στον Δένδια...


Το Μαξίμου έδινε τόση σημασία στην υπογραφή της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας που αρκετοί φίλοι του Νίκου Δένδια περίμεναν να δουν κατά πόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δήλωσή του, θα πίστωνε την επιτυχία (και) στον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. 

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές δεν… ικανοποιήθηκαν ιδιαιτέρως, όταν άκουσαν τον πρωθυπουργό, στην διαγγελματικού χαρακτήρα δήλωσή του, να κάνει γενικώς λόγο για «κυβερνητική πολιτική», αποφεύγοντας να πει ακόμη και το όνομα του υπουργού Εξωτερικών. 

«Η θετική εξέλιξη είναι το αποτέλεσμα της μεθοδικής και συχνά αθόρυβης κυβερνητικής πολιτικής, που εξελίσσεται σταθερά, εδώ και δύο χρόνια, με άξονες την ενεργητική διπλωματία και την αμυντική εγρήγορση. 

Έχοντας ως πρώτο της μέλημα την ασφάλεια και την πρόοδο της πατρίδας κι ως αταλάντευτη πυξίδα της το Διεθνές Δίκαιο, την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών παντού και ιδίως στη Μεσόγειο», περιορίστηκε να πει ο πρωθυπουργός, δείχνοντας ίσως ότι το τελευταίο που θέλει αυτό τον καιρό είναι να… δίνει (επιπλέον) πόντους στον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: