7.10.21

Πλημμύρισε η Κέρκυρα από την κακοκαιρία «Αθηνά»...


ΒΙΝΤΕΟ

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι της Κέρκυρας, καθώς η κακοκαιρία «Αθηνά» έχει αρχίσει από το βράδυ της Τετάρτης να πλήττει τα νησιά του Βόρειου Ιονίου.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr η περιοχή Σπηλιά της Κέρκυρας έχει ήδη πλημμυρίσει, ενώ προβλήματα υπάρχουν και σε... δρόμους του Ποταμού.

Προβλήματα στην προσγείωση αεροπλάνων

Στο μεταξύ, ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην προσγείωση των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας της Κέρκυρας λόγω της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα τέσσερις πτήσεις είτε να επιστρέψουν στην Αθήνα είτε να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας, Δημήτρης Ρούσσος, «ήδη οι δύο πτήσεις από Αθήνα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα, μία πτήση από Νάπολη άλλαξε κατεύθυνση προσγείωσης με αποτέλεσμα να προσγειωθεί και αυτή στην Αθήνα, ενώ η πτήση από Βαρσοβία αναμένεται να προσγειωθεί στην Πρέβεζα. Η κακοκαιρία που πλήττει το νησί προκάλεσε χαμηλή ορατότητα στο αεροδρόμιο, με συνέπεια να μη γίνεται εφικτή η προσγείωση των αεροπλάνων».


Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας και της Λευκίμμης

Σημειώνεται πως δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας και της Λευκίμμης τα πλοία ανοιχτού τύπου, ενώ κανονικά διεξάγονται έως αυτή την ώρα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Κέρκυρας οι άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή στο Ιόνιο είναι νοτιοανατολικοί και αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ.


Παρόμοιο είναι το σκηνικό του καιρού και στους Παξούς.

Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα και Παξούς

Υπενθυμίζεται πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων σήμερα Πέμπτη, με απόφαση αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας παραμένουν κλειστά σε Κέρκυρα και Παξούς, ενώ εκτιμάται πως η ένταση της ισχύουσας κακοκαιρίας θα αρχίσει κάπως να φθίνει από τις μεσημεριανές ώρες και έπειτα.

Σύμφωνα με το εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε την Τετάρτη η ΕΜΥ,  σήμερα τα φαινόμενα στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά έντονα, με έμφαση στα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Μακεδονία, στη Βορειοδυτική Θεσσαλία και απο το μεσημέρι στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο, όπου θα έχουν και αυξημένη διάρκεια, ενώ οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα δυτικά αναμένεται να φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: